Sayfalar

19 Aralık 2011 Pazartesi

PATATES MANTISI

Patates mantısını geçen hafta Oktay Usta'nın programında görünce hemen denedim.
Hepimizin çok hoşuna gitti.
Çay davetleri için değişik bir salata tarifimiz daha oldu, mutlaka misafirlerime de bu salatadan yapacağım.
Patatesi herkes sever, herhangi bir yemeğin veya salatanın üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt ve sos hem çok lezzetli olur, hemde çok şık olur.
Hem lezzetli, hemde şık, e daha ne olsun : )
"Afiyetle Kalın"

PATATES MANTISI;
Malzemeler; (6-7 adet için)
5-6 adet orta boy patates,
Çeyrek demet maydanoz,
Tuz, sıvıyağ.
Kıymalı harç için;
250 gram kıyma,
2 adet orta boy soğan,
Tuz, Karabiber, sıvıyağ.
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak,
Sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.

TARİFİ;
Patatesleri yıkayıp, haşlayın.
Sıcakken soyup, ezin, iyice yoğurup, püre yapın.
Maydanozları yıkayıp, ince ince doğrayın.
Maydanoz, tuz ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile patatesleri yoğurun.
Elinize iri bir mandalina büyüklüğünde patates püresi alıp, yuvarlayın.
Ortasını açarak çanak şekline getirin.

Kuru soğanı küçük küçük doğrayın.
Tencerede sıvıyağın içinde soğanları pişirmeye başlayın.
İçine kıymayı ekleyin.
Tuz, karabiber, isterseniz kırmızı pul biber ve farklı baharatlar ekleyerek kıymayı kavurun.
Kavrulan kıymayı patateslerin içine yerleştirin.
Sarımsaklı yoğurdu patatesin üzerine birer yemek kaşığı yerleştirin.
Üzerine sıvı yağda çiğ kokusu gidene kadar pişirdiğiniz biber salçalı sosu ve kırmızı pul biberi serpin.
Kıyma donmasın diye fazla bekletmeden servis yapın.
"Afiyet Olsun"

18 yorum:

  1. Canım,
    ellerine sağlık. Bu ne güzel bir görüntü. Patatesler nasıl da güzel duruyor. Sosu da öyle.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. içine kıyma konulması çok değişik bir fikir olmu.harika görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor, patatesin her türlüsüne bayılan biri olarak en kısa zamanda denemem lazım :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık harika olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  5. bunu bende aklıma not etmiştim..görüntü süperdi..ee madem lezzetide onaylanmış yapmalı o zaman..ellerine sağlık canım..sevgiler:))

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık ben genelde kıymasız olarak yapıyordum kıyma güzel bir lezzet katmıştır afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil
  7. Adsız20:27

    Ben içine kıyma değilde havuç tarator koyarak yapılanını biliyorum bu salatanın. Kıymalı haliyle tam bir patates mantısı olmuş. Sarmısaklı yoğurtlu salata ve mezelere zaten hiç hayır diyemiyorum. Bu halini denemek isterim en kısa zamanda. Ellerine sağlık Muhterem abla.

    YanıtlaSil
  8. Adsız20:27

    Ben içine kıyma değilde havuç tarator koyarak yapılanını biliyorum bu salatanın. Kıymalı haliyle tam bir patates mantısı olmuş. Sarmısaklı yoğurtlu salata ve mezelere zaten hiç hayır diyemiyorum. Bu halini denemek isterim en kısa zamanda. Ellerine sağlık Muhterem abla.

    YanıtlaSil
  9. bu ne güzel bi görüntü böyle dene beni ye beni diyor:))bu hafta gelecek misafirlerime denesem ama kıyma koymasam havuc koysam ortasına nasıl olur sence..

    YanıtlaSil
  10. Mmmmmm namnam nammmmm çok leziz görünüyor, tam benlikler.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Kıymasız olarak çok sık yapardım, bu da iyi fikirmiş..

    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. Cok güzel görünüyor canim ellerine saglik sevgiler hayirli aksamlar diliyorum öptüm.

    YanıtlaSil
  13. Taifin başlığını görmüştüm oktay ustada içeriğini incelememiştim:)
    fakat muhteşem bir mantı olmuş muhteremciğim ellerine sağlık canım
    listeme aldım,gerçekten çay sofrası için ideal bir lezzet.
    öperim seni...

    YanıtlaSil
  14. tarifi bende not almıştım ama bir tğrlğ yapamamıştım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  15. nefis bir tarif bu not aldım canım ilk fırsatta bende deneyeceğim..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  16. çok sirin olmuslar !!! ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  17. Hem kolay hem leziz.Biz şehir insanına uygun oluyor bunlar:-)
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Benim evlendiğim ilk sene her misafire yapıp bıktırdığım bir lezzettir bu. Asıl tarifini bana içine garnütürle vermişlerdi ama ben bu şekilde yapıyordum. Tek nacizane fikrim, patates sıcakkaen az tereyağ ve kaşar rendesi ilave etmeniz. Çok ama çok lezzet katıyor. Herkez bıktığı için ben yapamıyorum, benim yerimede tüketin lütfen:))

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...