Sayfalar

2 Ocak 2012 Pazartesi

ANANASLI KEK

Muhterem'le afiyetle
2012 Yılının ilk tarifini tatlı verelim, bütün yılımız tatlı geçsin : )
Ananaslı kek uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti.
Geçen hafta BİM ananas konservesi satışa sununca hemen 1 kutu aldım ve keki yaptım.
Daha önce Mürdüm Erikli Kek pişirirken kullandığım yöntemle keki yaptım.
Kalıbın dibine yağlı kağıt sermeyi unutmuşum ama ananas nemli olduğu için hiç sorun çıkmadan kek kalıbından çıktı.
"Afiyetle Kalın"




ANANASLI KEK;
Malzemeler; (26 cm'lik tepsi için)
4 adet yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
2 paket vanilya,
2 paket kabartma tozu,
3,5-4 su bardağı un,
1 kutu 545 gramlık ananas konservesi,
2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu,
1 su bardağı ananas suyu,
Üzeri için;
Kiraz konservesi veya vişne.

ananas konservesi resmi
ANANASLI KEK TARİFİ;
Ananas dilimlerini konserve kutusundan çıkarıp, süzün.
Sakın suyunu dökmeyin, kek hamurunda kullanacağız.

Suyu süzülen ananas dilimlerini yağlayıp, hafif unladığınız kalıbın dibine dizin.
Artan ananas dilimlerini küp küp doğrayın.

Kek hamurunu yapmak için;
Yumurtaları şeker ile çırpın.
Yağ, yoğurt ve ananas suyunu ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Portakal kabuğunu rendeleyip, ekleyin.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek sıvı haldeki karışıma ekleyin.
Yumurtanın büyüklüğü, bardağın ebatları un miktarını arttırmanıza sebep olabilir.
Kek hamurumuzun kıvamı çok koyu değil, akışkan olacak.
Artan ve küp küp doğradığınız ananasları da kek hamurunun içine ekleyin.
Hazırladığınız kek hamurunu kalıbın içinde ki ananasların üzerine yavaşça boşaltın.


Fırını düşük ısıda ısıtın. Keki önce düşük ısıda 15 dakika sonra orta hararete yükselttiğiniz fırında kapağını hiç açmadan pişirin.
Kek kabarıp kızarınca, pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın.
Kürdan kuru çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Kek piştikten sonra 15-20 dakika soğumasını bekleyin.
Kenarlarının kolay çıkması için bıçakla hafifçe çevresinden geçin.
Daha sonra servis tabağına ters çevirin.
Ananas dilimlerinin tam ortasını çay kaşığı ile açın ve içine kiraz konservesi veya vişne yerleştirin.

"Afiyet Olsun"

17 yorum:

  1. Güzel bir tarif eminim nefis olmuştur zira ananası çok severim ellerine sağlık mMuhteremcim
    yeni yılın kutlu olsun.....

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık muhterem ablacım:)
    harika görünüyor...
    hayırlı seneler diliyorum sevdiklerinize ve size..
    muhabbetle...

    YanıtlaSil
  3. pek muhterem sen ne yaptın böyle ??? muhteşem olmuş, harika görünüyor. ellerine sağlık. nice seneler.

    Leyla'nın Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  4. ne güzel olmuş kekin. ellerine sağlık. Geçenlerde taze ananasla bir sütlü denemem olmuştu. Denediğimle kaldım. Seninki çok güzel görünüyor sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. görüntü şahane ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  6. sAanki kokusu burnuma geldi,
    nasıl severim :)

    iyi seneler diliyorum,
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım nefis olmuş ,iyi seneler :)

    YanıtlaSil
  8. Canim ellerine saglik cok güzel görünüyor .Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  9. Canım ellerine sağlık enfes görünüyor
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. 71.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM

    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

    http://www.porselendemlik.com/




    tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati etkinliğini

    01 ocak 2012-1 subat 2012

    TARİHLERİ ARASINDA


    http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/

    YANİ BEN YAPACAĞIM.




    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!

    TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.

    VE TARİFİNİZE

    "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA "

    BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

    ETKİNLİĞİMİZE YEMEK TARİFİ GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.

    LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.

    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  11. Aman Allah'ım o ne güzel bir kek öyle. Ellerinize sağlık. Tarifi aldım, en kısa zamanda deneyeceğim. Sevgilerimle...
    (Yemek Sevdam)

    YanıtlaSil
  12. Okuyunca güzel bir tebessüm oldu:-)Bende BİM de görünce 1 kutu almıştım sonra ki gittiğimde biraz daha kaldığını görünce bir tane daha aldım:-)))Umarım BİM hep getirir.
    Bu arada hiç kek olarak görmemiştim sayende öğrendim ve bende yağacağım inşAllah.Ellerine sağlık,selamlar.

    YanıtlaSil
  13. Adsız00:46

    Merhba
    Ellerinize saglik,cok güzel gözüküyor.Yarin mutlaka deniyecegim.Ama türk tariflerinde hep sorun,ölcüler bardak ölcüsü veriliyor..Bende 4-5 boy bardak var..Hangisi uygun olur bilemiyorum..Ve firin ölcüsü 15o derece ile isitip,200 derecede pisirsem olurmu acaba..Sevgiler Nalan

    YanıtlaSil
  14. selam kek süper olmuş, çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Nalan Hanım'a;
    Merhaba,
    Türk hanımları bir tarif deneyecekleri zaman ölçü olarak bardak ve kaşık ölçüsünü seviyorlar, cl ve gram ölçülerine pek tahammülleri yok.
    Su bardağı denince genellikle 200 ml'lik su bardağı ölçü olarak verilmiş oluyor.
    Yani ne büyük, ne küçük, orta boy su bardağı.
    Fırın ölçüsünde 150 derece ile başlayıp, kek 10 dakika piştikten sonra ayarını 200 dereceye çıkarabilirsiniz.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  16. egdone10:50

    Bu keki Almanya da öğrenmiş ve senelerce severek yapmıştım. Hem çok hafif hem çok lezzeetli. Yalnız şunu söylemeliyim. Tarifiniz çok profesyonelce. Tüm detayları vermişsiniz. Sizin tarifi okuyunca benim yöntemime göre sizinkiyle daha lezzetli bir sonuca ulaşacağımı anladım. Ben de böyle yapacağım artık. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim, beni çok mutlu ettiniz :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...