Sayfalar

22 Mart 2012 Perşembe

ISPANAK SUFLESİ

Bahar geldi, havalar gittikçe ısınıyor.
Bir an önce kış sebzeleri hazırladığım tarifleri bitirmem gerek : )
Ispanak, kış sebzesi denince akla ilk gelen sebzedir.
Benim kış aylarında her hafta pazardan aldığım demirbaş ürünlerimden birisidir.
Ispanağı her hafta pişirince değişik pişirme yöntemleri arıyorsunuz.
Bugün tarifini verdiğim ıspanak suflesi de bu yöntemlerden birisi.
Ispanak suflesi çok şık nefis bir yemek, fakat fırından çıktıktan sonra bekletmeden sıcak sıcak tüketilmesi gerekiyor.
Beklediği zaman, hatta fırından çıktıktan sonra kabarıklığı bir anda sönerek, sizi hayal kırıklığına uğratabilir.
"Afiyetle Kalın"

ISPANAK SUFLESİ;
Malzemeler;
500 gram ıspanak,
1 adet kuru soğan,
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ,
3 adet yumurta,
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir,
Beşamel sos için;
3 su bardağı  süt,
3 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz,
Kapların içi için;
Tereyağ ve un.
Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir,
Kırmızı pul biber.

TARİFİ;
Ispanakları ayıklayıp, doğrayıp, yıkayın.
Kuru soğanı küçük küçük doğrayıp, zeytinyağında kavurun.
İçine ıspanağı ekleyip, biraz tuz serperek ıspanağı hafif pişirin.
Beşamel sos için;
Tereyağında unu kavurun, üzerine sürekli karıştırarak sütü ekleyin.
Tuzunu ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Beşamel sosu, ufalanmış beyaz peyniri ve yumurta sarılarını ıspanağın içine ekleyip, karıştırın.

Yumurta beyazlarını minik bir tutam tuz ile birlikte mikserle kar beyaz oluncaya kadar çırpın.
Hazırladığınız köpük halinde ki yumurta beyazlarını ıspanağın içine ekleyin.

Yumurta beyazlarının sönmemesi için, yavaşça karıştırın.

Sufle kaplarını tereyağ ile yağlayıp, un serpin.
Not;
Sufle kabınız yoksa küçük bir tepside bütün olarak pişirebilirsiniz.

Hazırladığınız ıspanaklı karışımı sufle kaplarının içine paylaştırın.
İç malzemesini sufle kaplarının kenar çizgisine kadar doldurmalısınız.

Rendelenmiş kaşar peynir ve kırmızı pul biber ekleyin.
Önceden ısıtılmış orta hararetteki (180 derece) fırında, fırının kapağını hiç açmadan pişirin.
Vakit kaybetmeden, bekletmeden sıcak sıcak hemen servis yapın.

"Afiyet Olsun"

10 yorum:

  1. görüntü süper

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Ablacım harika bir tarifle karşımızdasın yine. Sufle kaplarında olması, nefis görüntüsü aklımı çelmeye yetti bile. İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. canım benim hoş bulduk selamlarınızı dualarınızı götürdüm RABBİM inşallah kabul eder gitmeyi ALLAH herkese nasip etsin o manevi huzuru hiç birşeyde hiçbiryerde bulamıyor insan ellerine sağlık yine çok güzel bir yemek görüntüsü hemen dene diyor harikasın canım sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Gercekten guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  5. Adsız23:19

    Ispanakla da pek güzel olmuştur eminim. Ben de karnabaharla yapmıştım geçenlerde. Kış sebzeleri geçmeden ıspanaklısını da deneyebilirim inşAllah. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir tarif deneyeceğim
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Muhteremcim nefis olmuş gerçekten
    Ellerine sağlık
    İyi hafta sonları
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. görüntü harika! ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. İyi de nekadar süre pişecek süre yazmıyo ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Kusura bakmayın benim fırınım doğalgazlı olduğu için ne yazık ki süre veremedim.
      Elektrikli fırınla, doğalgazlı fırının pişirme süresi çok farklı oluyor.
      Bu tarif elektrikli fırında 180 derecede 35-40 dakikada pişer.
      Kolay gelsin.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...