Sayfalar

25 Mart 2012 Pazar

FIRINDA ÇİPURA

Sezonun son balık tariflerini verelim.
Çipura balığının sağlam yapısını çok seviyorum.
Pişirdiğiniz zaman eriyip yok olmuyor ve şeklini koruyor.
Bu tarifte gördüğünüz çipura oldukça büyüktü, tek başına fırın tepsisine yerleştirdim.
Patates ve soğan balığa eşlik etti, tepsinin kenarlarına dizdiğim patatesler çıtır çıtır pişti.
Bu tariften başka birde palamut kulesi tarifim var, daha sonra onu da yayınlarım, ondan sonra balık sezonunu kapatırız : )
"Afiyetle Kalın"


FIRINDA ÇİPURA;
Malzemeler;
1 adet büyük boy çipura,
3 adet orta boy kuru soğan,
3 adet orta boy patates,
1 yemek kaşığı kuru biberiye,
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz.
FIRINDA ÇİPURA TARİFİ;
Patatesleri ince halkalar halinde doğrayın.
Kenarları yüksek fırın tepsisinin kenarlarına ve zeminine patatesleri dizin.
Soğanları da halka halka doğrayın, bir kısmını zeminde ki patateslerin üzerine dizin.

Çipurayı iyice yıkayın.
Soğan dilimlerinin diğer yarısını çipuranın içine doldurun.
Balığın ve sebzelerin üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ, tuz ve biberiye serpin.
Üzerini folyo ile kapatın.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında biraz pişirdikten sonra folyoyu çıkartın ve folyosuz olarak pişirin.
"Afiyet Olsun"

8 yorum:

  1. ennn sevdiğm balıktır hemde bu haliyle..nefiss ellerine sağlık..selamlar

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım tercihim levrek:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Mmmmm canım çekti yahuuu :)) Çipurayı yağsız buluyorum ve levreği daha çok tercih ediyorum ama burdaki enfess görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. ben de patates ve soğanı çok yakıştırıyorum, bir de biberiye,defne ve safran:))
    şifalar olsun

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Palamut kulesini de merak ettim.

    YanıtlaSil
  6. Çipura çok sevdiğim bir balıktır. Ellerine sağlık ablacım. Nefis görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık ablacım,harika görünüyor..
    balık olsunda hangisi olursa kabulümdür..
    huzur dolu haftalar dilerim..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Muhterem Hanım,
    Biliyorum siz balık sevmiyorsunuz ama ben bayılıyorum. Bu kadar sevmezken nasıl oluyorda aileniz içi katlanıyorsunuz şaşırıyorum. Maşallah size. Ve çokta güzel balık tarifleri veriyorsunuz. İnanın samimice tebrik ediyorum sizi..
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...