Sayfalar

11 Ağustos 2012 Cumartesi

ISLAMA KÖFTE

Muhterem'le Afiyetle
Islama köfteyi  en çok bayat ekmekleri değerlendirebildiğim için seviyorum.
Orjinal tarifte ekmekler kemik suyuna batırılır fakat ben köftenin pişerken çıkardığı yağlı suyu sulandırarak kullanıyorum, ayrıca kemik suyu hazırlamıyorum.
Islama köftenin ekmeklerini ızgarada yada tost makinesinde kızartıp, üzerine et suyu dökebilirsiniz.
Ya da ekmeği kızartıp, ıslattıktan sonra tekrar ızgara da pişirebilirsiniz.
Yanında yine ızgara yapılmış, domates-biberle ve sumaklı soğanla servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


ISLAMA KÖFTE;
Malzemeler;
Köftesi için;
Yarım kilo köftelik kıyma,
2 su bardağı bayat ekmek içi,
1 adet orta boy soğan,
Yarım demet maydanoz,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, kırmızı biber gibi baharatlar.
Ayrıca;
Kişi başına 2 adet olarak dilimlenmiş bayat veya taze ekmek.
Servis için;
Domates, Biber, Soğan, Sumak.

bayat ekmekleri değerlendirme tarifleri

ISLAMA KÖFTE TARİFİ;
Kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, rendelediğiniz soğanı, incecik doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Köfteye oval şekiller verin.
Izgarada, fırında ya da tost makinesinde köfteleri pişirin.
Köftenin çıkan yağlı suyuna 2 su bardağı su ilave edip, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ilave edin.
Biraz özleşene kadar kaynatın.
Hazırladığınız et suyunu biraz ılıtın.
Ekmek dilimlerini tost makinesinde kızartın.
Et suyuna batırıp, servis tabağına alın.
Üzerine pişirdiğiniz köfteleri yerleştirin.
Yanında ızgara yaptığınız domates-biber ve sumaklı soğan ile birlikte sıcakken servis yapın.
"Afiyet Olsun"

11 yorum:

  1. nefis olmuş canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. CAN evimden vurdun muhteremciğim bir adapazarlı olarak nasıl dayanılır bu görüntüye adapazarına gidince yemeden kesinlikle dönmem aslından farkı yok lezzetide görüntüsünden belli oluyor ellerine sağlık hayırlı iftarlar canım

    YanıtlaSil
  3. İstanbul'a giderken adapazarında yemiştik ıslama köfteyi çok ilginç ve lezzetli gelmişti..turuncu turuncu ıslatılmış ekmekler.Çok lezzetliydi ama...ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık enfes bir tabak sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. merak ettiğim bir lezzet..nefis görünüyor..ellerine sağlık canımm..

    YanıtlaSil
  6. Tarifi görünce aklıma ıslak hamburger geldi:)

    Ellerine sağlık canımm..

    YanıtlaSil
  7. ramazan ramazan bu yapılırmı :) ellerinize sağlık enfes olmuş

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık en sevdiğim köftelerden biridir sevgilermle...

    YanıtlaSil
  9. Adsız12:39

    Geçenlerde Oktay Usta'da görmüştüm bu yemeği. Oruçlu olunca da daha bir ilgimi cezbetmişti. Şimdi sende de gördüm Muhterem Abla. Ben bu köftelerden yapmalıyım. Ellerine sağlık. Nefis görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  10. O kadar adapazarına gitmişizdir ama bir türlü yememiştim.Çok enfes görünüyor hele de oruçken daha da güzel cazip:-)
    ellerine sağlık olsun,hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  11. Adapazarına gidip de yoğunluktan dolayı, tadına bakamadığım ve aklımda yer eden bir köfteydi ıslama köfte.. artık kendim yapabilirim :)) teşekkürler..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...