Sayfalar

14 Aralık 2012 Cuma

ETLİ KAPUSKA

Ne ıspanak, ne pırasa, en sevdiğim kış sebzesi beyaz lahana!
Elbette ıspanak, pırasa, kerevizi severim, her hafta pişiririm ama beyaz lahananın yeri benim için bambaşkadır.
Kapuskayı da beyaz lahana ile yapıldığı için pek severim.
Bu arada, bazı yörelerde beyaz lahanaya "kapuska" deniyor.
Rahmetli Barış Manço'da bir programında en sevdiği yemeğin kapuska olduğunu söylemiş, mantıya tercih edecek kadar çok sevdiğini anlatmıştı.
Kış aylarında her hafta ufak bir lahanayı mutlaka bir tarifle pişirir, masamızdan  lahanayı eksik etmem.
Lahanayı çok sevdiğim için pek çok tarifini verdim ama bir lahana klasiği olan kapuska tarifini henüz vermemişim : (
Bugün kapuska tarifini vereyim, önümüzde ki günlerde de bir beyaz lahana yemekleri dosyası hazırlayayım, arşivde kalan lahana tariflerim bir araya toplansın.
"Afiyetle Kalın"

ETLİ KAPUSKA;
Malzemeler;
1 adet küçük boy beyaz lahana,
300 gram kuşbaşı et,
2 adet orta boy soğan,
1 çay bardağı pirinç,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz, sıvı yağ, kırmızı pul biber.

TARİFİ;
Kuşbaşı etleri yıkayıp, büyük bir tencerenin içinde pişirmeye başlayın.
Et suyunu salıp, çektikten sonra eğer sertse 1-2 çay bardağı su ilave edip, pişirmeye devam edin.
Et yumuşayınca içine sıvı yağ ekleyin, küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin.
İkisini bir kavurup, salçayı ilave edin.
Lahanayı ince şeritler halinde doğrayıp, yıkayın.
Tencereye lahanayı ilave edin.
Et, soğan ve salça ile beraber 5-10 dakika kavurun.
Üzerine pirinç, tuz ve kırmızı pul biberi ilave edip, 2 su bardağı su ilave edin.
Ocağı kısarak ağır ağır pişirin.
Pirinçler piştiği zaman lahana da pişmiş demektir, ocağı kapatıp, sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"




9 yorum:

  1. mımm ben de çok severim kapuskayı da lahanayı da. lahana için doğrarken epeyce yerim.sonra tencereye:)


    ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Birçok kişi sevmez ama.Bende kabuskayı çok severim. Ellerinize sağlık. Afiyetle.. :)

    YanıtlaSil
  3. elelrine saglik
    canim çok guzel
    gorunuyorlar
    ordan belçikaya
    da yolasana :p

    bende bloguma bekleri

    YanıtlaSil
  4. limonu kestim pul biberi yanim aaldim gönder gülüm tabagi
    coooooooooooooooook severim cok
    ellerine saglik hayirli hafta sonlari

    YanıtlaSil
  5. bayılırım kapuskaya
    keşke evdekilerde sevseydi de yılda 2 kez yemeseydim
    ama bende ince ince salatalara doğrayıp onları kandırıyorum ve lahanayı sofrada tutmayı başarıyorum

    YanıtlaSil
  6. bugün yapmak istemiştim aynen böyle kışın enfes sebzesi elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Bizim evde de kıymalı veya sade olarak pişer.
    Ellerine sağlık, nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. Adsız22:52



    78. Porselen Demlik Çay Saati etkinliğinin ev sahipliğini bendeniz Yersofrası yapıyorum. Bu ilk etkinliğimde güzel tariflerinizle katılımınızı bekliyorum. Ayrıca http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/399204_488574334520085_1514031743_n.jpg banner i sayfanıza ekleyip etkinliğimizi sayfanızda duyurmanızı rica ediyorum. Katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...