Sayfalar

18 Aralık 2012 Salı

MİDYE BÖREK

 
Midye Börek-Pileli Börek-Kırma Rulo Börek, herhalde bir tarife bu kadar çok isim verilmemiştir.
Blogların bu çok popüler böreğini geçen Mart ayında Yeşim (Yetur'la Lezzet Kareleri) yayınlamıştı.
Tarif çok hoşuma gittiği için bende Nisan ayında bir kahvaltıda hazırlamış, resimlerini çekmiştim.
Yapım aşaması için Yeşim'in sayfasına yönlendirmeyi düşündüğüm için resimlerini ayrıca çekmemiştim.
Fakat ne yazık ki Yeşim'in blogu Nisan ayından beri yayın yapmıyor, bloguda kapalı olduğu için, hem daha önce verdiği tariflere ulaşamıyoruz, hemde ondan öğrenip, yaptığımız tarifler için sayfasına link veremiyoruz.
Yemek bloglarının en başarılı isimlerinden birisi olan Yeşim'i gerçekten çok merak ediyorum, İnşallah sağlığı yerindedir.
Bende bir ara böreğin bol resimli yapılış aşamasını çektim, yayınlamak bugünleri buldu.
Daha önce midye böreğin menüsünde yer aldığı kahvaltı masamın resimleri burada, ikindi çayı masasını resimleri burada 
"Afiyetle Kalın"

MİDYE BÖREK;
Malzemeler; (12 adet için)
3 adet yufka,
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
İç Malzemesi;
1 kase ufalanmış beyaz peynir,
5-6 dal maydanoz,
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ.

TARİFİ;
Yufkaları tezgahın üzerine serin.
Önce sağdan sola tam ortasından kesin, daha sonra yukarıdan aşağıya yine tam ortasından kesin.
Her bütün yufkadan 4 adet parça çıkacaktır.
Kestiğiniz parçanın üzerine sıvı yağ-süt karışımından sürün.

Yufkayı parmağınızla (sivri ucundan başlayarak) pile yapa yapa yukarıya kadar çekin.

Yukarıya doğru pile yaptığınız yufkanın uçlarını ortada birleştirin.

Uç kısmına hazırladığınız iç malzemesini yerleştirin.

İç malzemesini yerleştirdikten sonra yukarıya doğru sararak böreği hazırlayın.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.
Yumurta-süt-sıvı yağ karışımını iyice çırpın, böreklerin üzerine sürün. 
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında kızarıncaya kadar pişirin.

 
"Afiyet Olsun"


17 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık gerçekten harika bir börek
    Yeşimciğime çok ulaşmaya çalıştım ama olmadı inşallah iyidir ve döner sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Adsız17:57

    Yeşim hanımı ve blogunu özlüyoruz bizleri duyuyorsa lutfen dönsün.İnsallah saglıgı ve kendisi iyidir.Muhterem hanım boreğiniz harika gözüküyor ellerınıze saglık.Suzan

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık ben süt yerine su koyarak yapıyorum oda çok güzel oluyor.Evet bu arada sevgili yeşimin kulakları çınlasın diyorum. Bu tarifi ilk defa onun postunda görmüştüm sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Değerli Muhterem hanım,
    yaptığınız harika bir börek olmuş...
    sorduğunuz sorunun cevabı biraz karışık, ama çeşitli nedenlerden dolayı Yeşim Hanım'ın
    http://lezzetkareleri.blogspot.com
    adresinde sadece davetlilere yayın yaptığını biliyorum.
    acizane bilgim bu,
    paylaşmak istedim...

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık börek çok güzel görünüyor. Bir hata yüzünden bloggera küstü herhalde Yeşim bir daha dönmedi çok üzdü bizleri..

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık çok pratik ve görünümü harika bir börek olmuş.
    Nefis, misss gibi kokusu buralara geldi...

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglik can
    hafif bir börek oldugu kesin
    sevgilerimi dualarimi birakiyorum

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel Turkiye de taze yufka var buradakiler vakumlu ve güzel değiller. İzine gidince yapıp deniycem eminim tadı çok güzeldir.Ellerine sağlık cnm.

    Selam ve dua ile...

    YanıtlaSil
  9. çok hoş bir şekli var peynirlisini ben de yapmıştım başka lezzetlerle de denemeyi düşünüyorum oohh iyi ki var bu börekler ellerine sağlık : )

    YanıtlaSil
  10. Canim ellerine emklerine saglik cok güzel degisik ilk firsatda deneyecegim hayirli aksamlar canim öptüm.

    YanıtlaSil
  11. Harika bir börek elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Adsız01:37

    Bu börek yumuşak mi oluyor kuru mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yufkanın içine yağlı süt, üzerine de yoğurtlu bir sos sürdüğümüz için, yumuşak oluyor.

      Sil
    2. Pardon yoğurtlu değil, sütlü sos hazırlanıyor, bu saye de börek kuru olmuyor.
      Kolay gelsin.

      Sil
  13. Adsız20:49

    Yoğurt yazmıyor malzemelerde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzgünüm galiba üstte ki yorumdan kafanız karışmış olmalı, kusura bakmayın dalgınlıkla yanlış yazmışım : ) bu börekte yoğurt yerine süt kullanılıyor.
      Yoğurt pileleri doldurup, kapattığı için süt ile sos hazırlanıyor.

      Sil
  14. enfes görünüyor. Emeginize saglik.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...