Sayfalar

3 Mart 2013 Pazar

HAVUÇ MÜCVERİ

Mücver denince aklınıza bol yağa kaşık kaşık dökülerek pişirilen sebzeli hamur topakları geliyor olabilir.
Fakat mücver yaparken illa bol yağda pişirmek zorunda değilsiniz.
Fırında pişirme seçeneğinin yanı sıra krep gibi yapışmaz tavaya 1-2 kaşık yağ dökerek pişirebilirsiniz.
Ben bütün mücverlerimi krep tarzında pişiriyorum.
Bugün tarifini verdiğim havuç mücverini pazar kahvaltısı için hazırladım.
Pek çok sebzeden mücver yaptım ama ilk defa havuçla denedim.
Havucun o kendine özgü nişastalı tadı mücvere tatlımsı bir tat veriyor, ilk yaptığınız zaman az miktarda yapın, beğenirseniz daha çok yapabilirsiniz.
Tatlımsı tadı kırmak için kırmızı pul biber, kuru nane gibi baharatları kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

HAVUÇ MÜCVERİ;
Malzemeler;
2 adet orta boy havuç,
4-5 dal maydanoz,
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu,
2 adet yumurta,
2 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı tuz.
Kızartmak için;
Sıvıyağ.
Servis İçin; (isteğe bağlı)
Ketçap-Mayonez.

TARİFİ;
Havuçları yıkayın, dış kabuğunu kazıyın, rendeleyin.
Maydanozları yıkayıp, ince ince kıyarak ekleyin.
Yumurta, un, tuz, kabartma tozu ve istediğiniz baharatları ekleyin.
Hazırladığınız malzemelerin üzerine azar azar su ilave edin.
Hamurunuzun kıvamı akıcı krep hamuru gibi olmalıdır.
Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın, içine 1-2 kaşık yağ dökün.
Hazırladığınız hamurdan 1 kepçe tavanın içine dökün ve kaşıkla biraz yayarak düzeltin.
Altı pişen mücverin, arkasını çevirip, pişirin.
Pişen mücveri içinde peçete serili bir servis tabağına aktarın.
Kalan hamuru da birtinceye kadar bu şekilde pişirin.

 
 "Afiyet Olsun"

16 yorum:

  1. bence bunun adı havuçlu krep olmalıydı :)

    ellerine emeklerine sağlık canım.

    havuçlu rulo salatayı denemediysen dene , aklıma o tarifi getirdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanırmısın bir krep, bir mücver yazdım ama mücver galip geldi, tarif mücver oldu.
      Havuçlu salatayı henüz denemedim, İnşallah bir ara denerim.

      Sil
  2. mısırlı mücver gibi pişirmişsin ablacım ellerine sağlık:) denicem bunu:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet denizciğim, mısırlı mücver gibi oldu.
      Aslında benim mısırlı mücver tarifi de arşivimde yayınlanmayı bekliyor ama mısırın mevsimi yok her mevsim yayınlayabilirim, havucun mevsimi bitmeden yayınlamak için buna öncelik verdim.

      Sil
  3. İlk defa duyuyorum havuç mücveri ama güzel olucanı tahmin ediyorum mutlaka denicem.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Adsız23:07

    Ben köri soslu tavuk aradım bulamadım, tariflerinizde yok galiba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki henüz köri soslu tavuk tarifi vermedim, onun için sayfamda yok.

      Sil
    2. Merhaba,
      Körili tavuk tarifini bloga ekledim, aşağıda ki linkten tarife ulaşabilirsiniz.

      http://muhteremleafiyetle.blogspot.com.tr/2017/01/korili-tavuk.html

      Sil
  5. hııım denemem lazım bunu ,eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Bana her zaman çok güzel fikirler veriyorsun ellerine sağlık bu da onlardan biri svgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık sunumun iştah açıcı olmuş :) sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ketçapları öyle bir sıkmışsın ki,sanki isminin baş harfini yazmışsın:)
    havuçtan mücver fikri ise oldukça hoş:)
    Ellerine sağlık ablacığım..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  9. çok güzel görünüyor havuçlu hiç denemedim
    ellerinize sağlık güzel bir fikir

    YanıtlaSil
  10. Canım ellerine sağlık nefis olmuş,sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Adsız11:34

    Bloğumu ilk açtığım zamanlarda yayınladığım bir tarifti havuçlu mücver. Ben bol yağda kızartmayı sevmediğim için seninkine benzer tarzda yapmıştım ve kek kalıplarıyla şekiller kesip yoğurtla süslemiştim. Bu haliyle farklı sunumlara daha açık oluyor bence. Hem bol yağda kızartmanın zararı da fazla değil mi? :)Ellerine sağlık Muhterem Abla. Pek leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  12. eline sağlık tatlım ha mücver ha krep gönüller bir olsun:)))

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...