Ben muhallebi için her zaman kullandığım klasik muhallebiyi pişirecektim fakat Zehra'da (Eya's Cookies) gördüğüm labne eklenmiş hali daha çok hoşuma gittiği için Zehra'nın tarifini uyguladım.
Trabzon hurması ham olduğu zaman buruk tadı olan ama olgunlaşınca lezzetlenen bir meyve, muhallebiye de çok yakışıyor.
Bir adı da Cennet hurması olan meyve ile milk shake gibi soğuk içeceklerde hazırlayabilirsiniz.
Trabzon hurması ile başka ne yapabiliriz? derseniz;
Trabzon Hurması ile yaptığım bütün tariflerimi bir dosyada topladım.
Tariflerin hepsini 👉BURADA görebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler; (5 adet kup için)
1 litre süt,
3 yemek kaşığı mısır nişastası,
2 çay bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
100 gram labne peyniri,
Trabzon Hurmalı sos için;
2 adet olgun Trabzon hurması,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı toz şeker,
Yarım çay bardağı su,
Üzerini süslemek için;
İri çekilmiş Antep fıstığı.
TRABZON HURMALI MUHALLEBİ TARİFİ;
Muhallebiyi pişirmek için;
Sütü ve diğer malzemeleri (vanilya ve labne peyniri hariç) tencerede iyice karıştırın.
Dibini tutmaması için düşük ısıda ki ocakta koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin.
Pişen muhallebiye vanilya ve labne peynirini ekleyip, mikserle iyice çırpın.
Hazırladığınız muhallebiyi kuplara yada kaselere paylaştırın.
Not;
Hurmalı sosun üzerini dolduracağı bölüm için kupları tamamen değil 1 parmak eksik doldurun.
Muhallebinin soğuyup, üzerinin kabuk tutması için 10 dakika bekletin.
Trabzon hurmalı sosu pişirmek için;
Trabzon hurmasının kabuklarını soyup, mutfak robotunda püre yapın.
Püreyi, yarım bardak su, nişasta ve şeker ile karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Soğuyan muhallebinin üzerine kaşıkla hurmalı sostan 1-2 kaşık döküp üzerini düzleştirin.
Servis yaparken üzerine iri çekilmiş Antep fıstığı yerleştirin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
ellerine sağlık,harika bir görüntü :))
YanıtlaSilg + yaptım
Çok teşekkür ederim Feriha ablacım :)
SilOlgun olanları çok lezzetli oluyor muhallebide labne kullanmakta iyi bir fikir elelrinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilÇok tesekkür ederim Minecim,
SilBende muhallebiye labne ekleme yöntemini bu tarifle öğrendim.
Artık muhallebili tariflerimin çoğuna labne ekliyorum.
kızım öyle seviyor ki bu hurmayı aldığımızda baska birşey yapmaya fırsat kalmıyor ablacım ellerine sağlık kekini yapmıştım ama muhallebısını düşünmemiştim :) ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilafiyetle..
Teşekkür ederim Denizcim :)
SilBenim kızımda Trabzon hurmasını çok seviyor.
Çoğu zaman hurmaya hiç bir şey işlem yapmadan tüketiyoruz.
Mesela rafadan yumurta gibi üst kısmını açıp, tarçın bazen ceviz içi serperek kaşıklayarak tüketiyoruz.
Yaptım fakat hurma kaynamaya başlayınca rengi karardı ve tortulasti akışkan olmadı anlamadım ki😏..... Not: Nişastasını 1 kaşık eklememe rağmen böyle oldu.....
YanıtlaSilMerhaba,
SilBu sorunların sebebi hurmanızın cinsinden veya hurmanın olgun veya ham olmasından kaynaklanıyor olabilir.
Hurmalı bölüm çok akışkan olmuyor zaten, onunda muhallebi kıvamında olması gerekiyor.
Buğday nişasta kullansak olur mu
YanıtlaSilMerhaba, elbette buğday nişastası da kullanabilirsiniz.
Sil