Sayfalar

9 Aralık 2014 Salı

PENNE ALL'ARRABBİATA

domatesli acılı kalem makarna
Penne All'arrabbiata, yani acılı domatesli kalem makarna.
İsminde ki "arrabbiata" kelimesi arap yemeği hissi verse de bu tarif  makarna denince akla ilk gelen ülkeye yani İtalya'ya ait.
"Arrabbiata" kelimesinin İtalyanca kelime anlamı "kızgın-öfkeli" demekmiş.
Bol acılı bir sosu var, acıyı sevenlerin damaklarına hitap eden bir tarif.
Ben çok acı sevmediğim için az acılı, bol peynir ve yeşillikli olanı tercih ederim.
Resim çekmek için tarifi hazırlarken, hem acılı hemde az acılı-peynirli olarak hazırladım.
Peyniri mutlaka kullanmanızı öneririm, acı biberin ağzınızda yarattığı acı hissini peynir çok güzel hafifletiyor.
Bu tarifi yaz aylarında domatesin ve fesleğenin bol olduğu zamanlarda yapmanızı tavsiye ederim.
Ben fesleğen bulamayınca maydanoz veya taze nane ekliyorum.




peynirli penne all'arrabbiata
Penne all'arrabbiata için permasan peyniri kullanılır.
Parmesan yoksa kendinizi peynirden mahrum etmeyin, kaşar peynir veya lor peynirde kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

PENNE ALL'ARRABBİATA;
Malzemeler;
1 paket penne (kalem) makarna,
5 adet orta boy domates,
2 adet küçük acı kırmızı biber,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 adet orta boy kuru soğan,
2 diş sarımsak,
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
Tuz.
Sunum İçin;
Acı Sos,

Parmesan peyniri, yoksa kaşar veya lor peyniri,
5-6 yaprak fesleğen yoksa 4-5 dal maydanoz.

PENNE ALL' ARRABBİATA TARİFİ;
Makarnayı tuzlu su da hafif diri kalacak şekilde (al dente) pişirip süzün.
Tencereye sızma zeytinyağını ekleyin.
Küçük doğranmış soğanları ve sarımsağı yağın içinde pişirmeye başlayın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın, tencereye ilave edin.
Kırmızı biberlerin tohumlarını çıkararak ince ince doğrayın, tencereye ekleyin.
Kırmızı pul biberi de ilave edin.
Not;
Biberleriniz çok acıysa pul biber eklemenize gerek yok.
Domates sosunun içine de damak tadınıza göre tuz ilave edin.
Sos piştikten sonra makarnayı ilave edin.
Sos makarnanın her yerine eşit dağılacak şekilde karıştırın.
Fesleğen ya da maydanozu ince ince doğrayıp makarnaya ilave edin.
Servis sırasında isterseniz acı sosla, isterseniz peynirle servis yapın.

acı sos
"Afiyet Olsun"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...