Ben sevilmeyen her sebzeye, farklı pişirerek veya hazırlayarak bir şans daha verilmesi taraftarıyım.
Mesela sıcak sevmediğiniz bir sebze soğukken daha lezzetli olabilir.
Bunu biz kereviz de yaşamıştık.
Kızım sıcak yemek içinde kerevizi (kokusu sıcakken daha baskın olduğu için) sevmezdi ama yoğurtlu ve soğuk olarak zeytinyağlı yaptığım zaman severek yerdi.
Beşamel sosla fırında pişirmek ise neredeyse her sebzeye uyguladığım bir pişirme şekli.
Beşamel ve üzerinde ki nar gibi kızarmış kaşar, pek çok sebzeyi daha lezzetli yapabiliyor.
Pek sevilmeyen hatta bilinmeyen pancarı da bu şekilde pişirmeye karar verdim.
Pancarı sevdiğim için bunu da sevdim, sonuç umduğumdan iyi oldu.
"Afiyetle Kalın"
Daha önce tarifini verdiğim pancarlı tarifler dosyasına aşağıda ki linkten ulaşabilirsiniz.
Pancar dosyasında şimdilik 24 adet tarif var.
Kırmızı Pancarlı Tarifler
FIRINDA BEŞAMELLİ PANCAR;
Malzemeler;
4
adet orta boy kırmızı pancar,
Tuz, zeytinyağı,
Beşamel sos için;
1 tepeleme yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1,5 su bardağı süt,
Tuz,
Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
FIRINDA BEŞAMELLİ PANCAR TARİFİ;
Pancarları iyice yıkayın.
Diriliği gidip, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Not;
Bu tarifi yapmak için küçük veya orta boy pancar kullanın.
Büyük boy pancarların pişmesi uzun zaman alacağı için vakit kazanmış olursunuz.
1- Haşladığınız pancarın kabuklarını soyun, dilimleyin.
Pancarı pişireceğiniz fırın kabını yağlayın, pancar dilimlerini dizin.
2- Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin, unu ilave edip sürekli karıştırarak un kokusu gidinceye kadar kavurun.
Azar azar sütü ilave edin, tuzunu ekleyin, topaklanmaması için iyice
karıştırın. Hazırladığınız beşamel sosu pancar dilimlerinin üzerine dökün.
3- Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpin.
4- Önceden ısıttığınız, orta hararette ki (180 derece) fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"