Sayfalar

29 Eylül 2018 Cumartesi

TAZE İNCİRLİ MUHALLEBİ

Muhterem'le Afiyetle
İncir, yaz bitiminin en güzel meyvelerinden biridir.
Ağustos ortası veya sonunda tezgahlarda görünmeye başlar.
Bu sene incir mevsimi başladığında köydeydik, bol bol taze incir yeme fırsatı bulduk.
İncir zamanında, yemek misafirlerime tatlı olarak incir ikram ettim.
Bazen köyde hediye olarak o kadar çok incir geliyor ki, onları değerlendirmek için marmelat yapıp, İstanbul'a getirdiğim oluyor.
Bugünkü tarifimi İstanbul'da hazırlamıştım.
İnciri dilimleyerek muhallebinin içinde dekoratif olarak, püre yaparak da üzerinde kullandım.
Bu tarifle muhallebinin hatırına çocuklar bile incir yiyebilir 😊
Taze incirle hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"



fig dessert
TAZE İNCİRLİ MUHALLEBİ;
Malzemeler; 4 adet kup (kase) için
8 adet taze incir,
Muhallebi için;
1 litre süt,
1 su bardağı un,
3 yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı toz şeker,
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 paket vanilya,
Piştikten sonra eklemek için;
3 yemek kaşığı labne peyniri.
Üzerinde ki incirli püre için;
2-3 adet İncir,
1 yemek kaşığı limon suyu,
2 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz içi,
1 tatlı kaşığı tarçın. 


incirli tatlı resimli tarif
TAZE İNCİRLİ MUHALLEBİ TARİFİ;
Muhallebiyi hazırlamak için;
Labne peynir hariç bütün malzemeyi tencereye koyup karıştırın.
Kısık ocakta, sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Ocağı kapattıktan sonra labne peynirini ekleyip, iyice karıştırın.
Servis için kullanacağınız kupların veya kaselerin içine bir kaç kaşık muhallebi dökün.
Yıkayıp kuruladığınız incirleri ince dilimler halinde dilimleyin.
Orta kısmından kestiğinizi büyük dilimleri kupların kenarlarına dik bir şekilde dizin.
İncirin nemli yapısı sayesinde incir cama yapışacaktır.
Hemen hemen 4 dilim incir bir kupun çevresini kaplıyor.
İncirler düşmeden hemen kupun içini muhallebi ile doldurun.
Not;
Üzerine gelecek olan incir püresi için muhallebiyi 1 parmak eksik doldurun.
İncir püresini hazırlamak için;
Kupların içine dizmek için dilimlediğiniz incirlerin artan kısımlarını ve diğer incirleri mutfak robotunda veya blender ile parçalayın.
1 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz içi, 1 tatlı kaşığı tarçın ilave ederek karıştırın.
Kuptaki muhallebi biraz soğuyunca üzerine hazırladığınız incir püresinden bir kaç kaşık yerleştirin.
İyice soğuduktan sonra servis yapın.

incirli tarifler
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...