Sayfalar

20 Mart 2019 Çarşamba

MANTAR PANE

Muhterem'le Afiyetle
Mantar sever misiniz?
Ben kültür mantarını çok severim.
Doğada kendiliğinden yetişen mantarlar konusunda ise ailece pek cesaretimiz yok.
Doğada yetişen mantarları seyretmeyi ve resimlerini çekmeyi çok severim ama iyi mantar olduğunu bilsem de toplayamam.
Bugünkü tarifimiz olan mantar paneyi hazırlarken, kültür mantarı kullandım.
Fakat bu tarif geniş yüzeyi olan istiridye mantarı, kanlıca mantarı gibi mantar çeşitleriyle de çok güzel olur.
Pane malzemesi olarak galeta unu ve mısır unu kullandım.
Ben en çok galeta unlu olan halini seviyorum.
Galeta ununu, Etimeği mutfak robotundan çekerek kendim hazırladım.
Bu sebeple daha pütürlü ama daha çıtır bir pane oldu.



mushroom recipes
Daha önce tarifini verdiğim (25 adet) mantar tarifleri 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

kültür mantarı ile mantar pane
MANTAR PANE;
Malzemeler;
Yarım kilo küçük boy kültür mantarı,
Pane malzemeleri;
2 adet yumurta,
1 su bardağı galeta unu,
1 bu bardağı mısır unu,
Tuz,
Kızartmak için;
Sıvı yağ,
Sunum için;
1 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Sarımsak kullanmak istemezseniz mayonez kullanabilirsiniz.
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.

Cultivated mushroom
MANTAR PANE TARİFİ;
Mantarları suyun içinde tutmadan, akan suyun altında yıkayın.
Kağıt havlu ile fazla suyunu alın.
Sap kısımlarını biraz keserek kısaltın.

pane nasıl yapılır?
Yumurtaları, çok az tuz ekleyerek derin bir tabağın içinde çırpın.
Galeta ununu yine derin bir tabağın içine dökün.
Yıkayıp, kuruttuğunuz mantarları önce yumurtaya aonra galeta ununa bulayın.

Mısır ununu da derin bir tabağa dökerek, mantarların bir kısmını mısır ununa bulayın.

pane nasıl yapılır?
Derin bir tenrecenin içine mantarları içine alacak kadar sıvıyağ doldurun.
Yağ iyice ısınınca, pane harcı ile kapladığınız mantarları yağda pişirmeye başlayın.
Not;
Mantarları karıştıra karıştıra pişireceğiniz için tencerenin içini mantarla çok doldurmayın.
Kevgirle arada bir karıştırarak mantarın her tarafının pişmesini sağlayın.
Pişen mantarları kağıt peçetenin üzerine çıkarın.

mantar pane sunum
Servis yaparken;
Sarımsaklı veya mayonezli yoğurdu çırpın.
İçine damak tadınıza uygun baharatları (nane, kırmızı pul biber gibi) ilave edin.
Hazırladığınız bu sos ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...