Sayfalar

16 Temmuz 2019 Salı

ÇİLEKLİ BONBON

Muhterem'le Afiyetle
Bugün, geçtiğimiz günlerde tarifini verdiğim "Çilekli, Mini Çiçek Pasta" tarifinden artan keklerle hazırladığım bonbon tarifi var.
Kalıpla keserek kullandığım pandispanya veya kekleri her zaman bonbon yaparak değerlendiriyorum.
Fakat bu tarz bir tarif yapmak isterseniz elinizde artmış kek yoksa bisküvi kullanabilirsiniz.
Bisküvide bonbon tariflerinde çok iyi bir malzeme oluyor.
Ben içine taze çilek doğradım, iri kıyılmış ceviz içi kullandım.
Başka seçenek olarak;
İçine damla çikolata ekleyebilirsiniz veya bonbon yaptıktan sonra üzerlerine eritilmiş çikolata gezdirebilirsiniz.
Yuvarlayıp şekil verdikten sonra dışını Hindistan cevizi veya ince çekilmiş kuruyemişle kaplayabilirsiniz.
Bu tarif çocuk doğum günlerinde, konseptli partilerde pratikliği ile çok işinize yarayabilir.
O tarz partilerde üzerlerine dekoratif kürdanlar veya cake pops çubuklarından takabilirsiniz.


çilekle yapılan tarifler
Çilekle hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA

ÇİLEKLİ BONBON;
Malzemeler;
2 su bardağı ufalanarak un haline gelmiş kek,
1 su bardağı minik minik doğranmış çilek,
1 çay bardağı ufalanmış ceviz içi,
1 su bardağı çırpılmış krem şanti,
1 tatlı kaşığı tarçın,
Servis için;
Küçük boy pasta kapsülleri

ÇİLEKLİ BONBON TARİFİ;
Parça halinde ki kek parçalarını elinizle ufalayarak veya robottan çekerek un haline getirin.
Çilekleri ayıklayıp, yıkayıp, iyice süzün, hatta peçete ile üzerinde ki suyunu kurulayın.
Çilekleri minik minik doğrayın.
Cevizleri ufalayın.

strawberry
Hazırladığınız malzemeleri derin bir kabın içine dökün.
İçine 1 su bardağı çırpılmış krem şanti ve tarçın ekleyin.
Malzemeler birbirine yapışacak kadar iyice karıştırın.
Not;
Çilekler fazla ezilmesin diye çok sıkmadan yapın.

resimli anlatım
Hazırladığınız çilekli hamuru elinizle yuvarlayarak kağıt kapsüllerin içine yerleştirin.

çilekli bonbon yapılışı
Hazırladığınız bonbonları yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Not;
Eğer hemen servis yapmayacaksanız içinde krem şanti olduğu için buzdolabında durmasında fayda var.

çilekli truff
"Afiyet Olsun"

4 yorum:

  1. Yine pratik ve bir o kadar da şık :) eminim lezzeti de on numaradır, Eline emeğine sağlık... Sevgilerimle...
    (Not:İnsta'ya bakmak o kadar kolay geliyor ki, buraya sadece işim düştükçe gelmeye başladım ama bu emeğe saygısızlık biliyorum :( hakkını helal et) ...... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın canım, lezzeti de çok güzel oldu, özellikle içinde ki taze çilek fresh bir tat oluşturdu.
      Ah keşke herkes senin gibi düşünceli olsa, bunu düşünmen yeter, tabii ki helal olsun.
      İnstagramın sevmediğim tek özelliği var, o da link verilmemesi.
      Resmini yayınladığımız tarifin linkini ekleyebilsek en azından bloglarımıza da ziyaretçi akışı olurdu. İsteyen tarife çok kolay ulaşırdı.
      İnstagram, kitlesi kendisinden bir an bile ayrılmasın diye link olayına izin vermiyor.
      İlk yıllarda resmin altına tarifi de ekliyordum ama bu sefer bu kadar emek verdiğim bloga ziyaretler düşüyordu.
      Tarif için bloga yönlendirmek ziyaretçi için biraz zahmetli oluyor.

      Sil
  2. Hülya bu arada ben adımı yazmayı unuttum :)))

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...