Sayfalar

1 Mayıs 2021 Cumartesi

MİNİ PETİBÖRLÜ, ÇİLEKLİ MAGNOLİA

Muhterem'le Afiyetle

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Perşembe akşamı başlayan 17 günlük tam sokağa çıkma kısıtlamasının 2. günündeyiz.
Kısıtlama bu kadar uzun olunca pek çok kişi şehir dışına gitmeyi tercih etti.
İnşallah gittikleri yerlerde kısıtlama kurallarına ve mesafeye uyarlar, gittikleri yerlere de virüs götürmezler ve İnşallah döndükleri zamanda virüs getirmezler.
Biz bir yere gitmedik, gıda ve diğer ihtiyaçlar dışında zaten eskiden de dışarı çıkmıyordum.
Kısıtlama süresince de gerekmedikçe çıkmayı düşünmüyorum.
İnşallah bu 17 günlük kısıtlama ve aşılamanın verdiği etki ile virüs hızını keser, yaza daha sağlıklı ve ferah bir şekilde çıkabiliriz.

resimli tarif

Bugünkü tarifim; geçtiğimiz yıllarda fırtına gibi esen Magnolia (magnolya) tatlısı.
Sütlü tarif seven herkesin seve seve yediği bu tatlının muhallebisi çok lezzetli oluyor.
Birde içine çilek, muz gibi meyveler eklediğiniz zaman tadına doyum olmuyor.
Magnolia tatlısında toz haline getirilmiş bisküvi kullanılır.
Ben bu sefer yeni çıkan mini petibör bisküvisini bütün olarak kullandım.
Bisküviyi kupların içine gelişigüzel serpmeyi düşünmüştüm ama çapraz şekilde yerleştirince çok dekoratif olduğunu görünce o şekilde yerleştirmeye karar verdim.
Bisküvi bu şekilde çok daha şık oldu.
Meyve olarak küp küp doğradığım çilek kullandım.
Ufalanmış ceviz  içi ve damla çikolata ile tatlı iyice lezzetlenmiş oldu.

Çilekle hazırladığım 31 adet tarifin olduğu dosya 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

MİNİ PETİBÖRLÜ, ÇİLEKLİ MAGNOLİA; (6 adet kup için)
Malzemeler;
200 gram çilek,
Mini petibör bisküvi,
Yarım su bardağı ufalanmış ceviz içi,
Yarım su bardağı damla çikolata,
Muhallebisi için;
1 kutu krema (200 ml)
1 litre süt,
1 su bardağı toz şeker,
Yarım su bardağı un,
2 yemek kaşığı tepeleme dolu nişasta,
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 paket vanilya.

resimli muhallebi tarifi

MİNİ PETİBÖRLÜ, ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ;
Muhallebiyi hazırlamak için; 
1-Tencereye sütü dökün, içine toz şekeri,
2- unu,
3- nişastayı,
4- yumurtayı, 
5- tereyağını ilave edin.
6- Pişirmeye başladıktan sonra vanilyayı ilave edin.
7- Sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirin.
8- Piştikten sonra 1 kutu kremayı muhallebiye ekleyin.
9- Mikserle 7-8 dakika çırpın.

Petit beurre

Ben bu tarif için Eti'nin mini petibör bisküvisini kullandım.

Çilekleri yıkayıp, suyunu süzdürün, minik küpler halinde doğrayın.
Cevizleri ufalayın.

Servis yapacağınız kupların veya kaselerin içine 1-2 yemek kaşığı muhallebi yerleştirin.

Bisküvileri muhallebinin içine çapraz olacak şekilde, kupun kenarında olacak şekilde yerleştirin.

Ortada kalan boşluğa çilek, ceviz içi ve damla çikolata doldurun.

Tekrar muhallebi doldurun ve son olarak yine çapraz bir şekilde bardağın çevresine bisküvileri dizin.

Tekrar orta kısmına çilek, ceviz içi ve damla çikolata yerleştirin.

Eğer farklı bir süsleme yapmak isterseniz, en üstte yerleştireceğiniz çilekleri doğranmış değil de bütün olarak birbirinden ayırmadan dilimleyerek yerleştirebilirsiniz.

"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...