Sayfalar

5 Temmuz 2021 Pazartesi

VİŞNELİ, HİNDİSTAN CEVİZLİ TOPLAR

Muhterem'le Afiyetle

Vişne, yaz meyvelerinin ekşi ama gösterişli bir meyvesidir.
Ekşiliği yüzünden kimse "olsa da bir vişne yesem"  demez ama vişneli lezzetler vazgeçilmezdir.
Vişne ile yapılan tarifler rengi ile öne çıkar.
Ekşi mayhoş tadı ise yaz aylarında serin içecekler, dondurmalar, tatlılar yapmamıza olanak sağlar. 
Birde işin yemek kısmı var ki, ekşi tatlarla pişirilince lezzeti katlanan asma yaprağı ve bamya gibi sebzelere çok güzel eşlik eder.
Bugünkü tarifi Instagram da "Sihirli Baharatlar" sayfasında gördüm.
Tarif son yıllarda şekersiz beslenmeye ağırlık verenler için şahane bir seçenek.
İçinde rafine şeker yok, tarif bal ile tatlandırılmış.
Vişne, hindistan cevizi, labne peyniri birlikte karıştırılıp yuvarlanıyor.
Tarifte yoktu ama ben yuvarlamadan önce içine de vişne yerleştirdim.
Tarifte "isterseniz üzerine eritilmiş çikolata dökebilirsiniz" önerisi yapılmış.
Bende çikolata eritip, üzerine döktüm.
Ortasına ayrıca vişne yerleştirip, nane yaprakları ile süsledim.

Tatlıdan, tuzluya, dondurmadan, içeceğe, içerisinde 19 vişneli tarif bulunan "Vişneli Tarifler"
dosyası 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

şekersiz bonbon

VİŞNELİ, HİNDİSTAN CEVİZLİ TOPLAR;
Malzemeler; (büyüklüğüne göre 10 adet çıkıyor)
2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne,
1 su bardağı hindistan cevizi,
2 yemek kaşığı labne peynir,
3 yemek kaşığı bal,
2 yemek kaşığı damla çikolata,
İçi için;
10 adet vişne tanesi,
Üzeri için;
40 gram çikolata,
Nane yaprakları, vişne taneleri.

resimli tarif

VİŞNELİ, HİNDİSTAN CEVİZLİ TOPLAR TARİFİ;
Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri kısık ocakta, suyunu çekinceye kadar pişirin. 
Pişmiş vişneyi, labne peyniri, balı, blender veya mutfak robotunda çekin.
İçine hindistan cevizini, damla çikolatayı ekleyip karıştırın.
Elinize cevizden büyük parça alın, elinizle düzleştirerek tam ortasına çekirdeği çıkarılmış vişne yerleştirin, yuvarlayın.
Diğer malzemeleri de aynı şekilde yuvarlayıp, tepsiye dizin.
Çikolatayı benmari usulü eritin, yani;
Bir kabın içine çikolatayı ufalayın.
Kabı sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtun, karıştıra karıştıra eritin.
Erimiş çikolatadan yuvarladığınız topların üzerine dökün.
Üzerini nane yaprakları ve vişne taneleri ile süsleyin.
Sıcak havalarda çikolatanın erimemesi için soğuk yerde muhafaza edin.

"Afiyet Olsun"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...