Sayfalar

27 Şubat 2024 Salı

FIRINDA DİLİM KARNABAHAR

Muhterem'le Afiyetle

Bugün son yıllarda çok popüler olan bir karnabahar tarifi vereceğim.
Bu tarifi geçen kış çok sık yaptım fakat tarifi yayınlamak için bir fırsatını bulup resimlerini çekememiştim.
Geçtiğimiz günlerde yapım aşamaları ile birlikte resimlerini çektim.
Bahar iyice gelmeden kış tarifi olarak yayınlamak istedim.
Tariften bahsedecek olursam;
Fırında piştiği için hem pratik, hemde sağlıklı bir tarif.
Karnabaharı dilimliyorsunuz, tepsiye diziyorsunuz.
Damak tadınıza uygun baharatlarla bir yağ hazırlıyorsunuz.
Bu baharatlı yağı karnabahar dilimlerinin üzerine sürüp, fırında pişiriyorsunuz.
Bu kadar basit ve kolay.
Son zamanlarda bunun pane versiyonunu görmeye başladım.
Nasipse onu da önümüzde ki kış dener, buradan paylaşırız.

resimli yemek tarifi

Karnabahar ile hazırladığım tüm tarifleri bir dosyada topladım.
Çorbasından, köftesine, dolmasından, turşusuna, mücverinden, salatasına kadar 14 ayrı tarifi bu dosyada bulabilirsiniz.
Karnabahar Tarifleri dosyası 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

yeşil servis tabağı

FIRINDA DİLİM KARNABAHAR;
Malzemeler;
1 adet bütün karnabahar. 
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 çay kaşığı toz zerdeçal,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 çay kaşığı tuz.

FIRINDA DİLİM KARNABAHAR TARİFİ;
Karnabaharı bütün olarak yıkayın.
Bir parmak genişliğinde dilimlere ayırın.
Not;
Dilimler çok ince olursa tepsiye koymadan dağılabilir.
Onun için fazla ince dilimlemeyin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Dilimlediğiniz karnabaharları üzerine dizin.

baharatlıklar

Bir kasenin içine sıvı yağı, damak tadınıza uygun miktarlarda tuz, karabiber, kuru nane, kekik, kırmızı pul biber ve toz zerdeçalı koyup iyice karıştırın.

Hazırladığınız baharatlı yağı, karnabahar dilimlerinin üzerine sürün.

Önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında pişirin.

siyah fırın tepsisi

Pişirme işlemi, karnabahar dilimlerinin kalınlığına ve fırınınızın çeşidine göre değişiklik gösterebilir.
Sap kısımları yumuşadığı zaman pişmesi tamamlanmış demektir.
Daha kızarmış isterseniz biraz daha fırında pişirmeye devam edin.

dilim karnabahar

Fırında pişen dilim karnabaharları servis tabağına dizin.
İster sıcak, ister ılık, isterseniz soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

запеченная цветная капуста

"Afiyet Olsun"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...