Sayfalar

4 Ocak 2008 Cuma

ŞİŞTE MEZGİT FİLETO

muhteremle afiyetle
Geçen Cuma bir işimiz dolayısıyla Merter'e gittik.
Bayram sonrası fiyatlar çok ucuzlamış, tekstil cenneti Merter fiyat konusunda da tam bir cennet olmuştu.
Merter'de işimizi bitirdik, dönüşte eşim eve döndü ben semtimizde kurulan pazara girdim.
Ben bir yandan pazarda dolaşıp, bir yandan "akşama beni yormayacak-uğraştırmayacak ne pişirebilirim?" diye düşünüp duruyordum.
Balıkçı tezgahının önünden geçerken pazarda ki balık tezgahlarında görmeye alışık olmadığım mezgit fileto ile karşılaştım.
Tabi eşimin "balık pazardan değil balıkçıdan alınır" lafını kulak ardı ettim ve yarım kilo mezgit fileto aldım.
Bu sefer başladım "ben bunu nasıl değişik pişirsem,bari sayfamda yayınlayabileceğim bir tarif olsun" diye düşünmeye.
Daha önce pişirdiğim mezgit fileto gibi pişirmeyi düşündüm ama o zaman yeni bir tarif olmayacaktı.
Sonra aklıma hamsi şiş gibi ama aralarına arpacık soğanda ekleyerek şişte pişirmek geldi.
Eve gelir gelmez fikrimi uygulamaya başladım, hemen hazırlandı fazla uğraştırmadı.
Tadını eşimde kızımda çok beğendi,balık yerken nazlanan kızım bile çok severek yedi.
Çocuklara balık yedirmek için güzel bir fikir ama yiyemiyorlarsa sakın zorlamayın, çünkü onları çok iyi anlıyorum : )
"Afiyetle Kalın"

şişte balık
ŞİŞTE MEZGİT FİLETO;
Malzemeler;

Yarım kilo mezgit fileto,
15-20 adet arpacık soğan,
1 su bardağı mısır unu,
Tuz ve kızartmak için sıvı yağ.
ŞİŞTE MEZGİT FİLETO TARİFİ;
Mezgit filetolarınız bütünse, enine keserek 3 parçaya ayırın.
Benim kullandığım mezgitler hemen hemen 30 santimlikti, onar santimlik boylarda kestim ve onlarıda üç parça olarak şerit halinde kestim.
Şerit halinde ki balıkları rulo yapıp,1 balık,1 arpacık soğan şeklinde şişlere dizin.
Hazırladığınız şişleri mısır ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın.

 şişte balık nasıl yapılır?
"Afiyet Olsun"

20 yorum:

  1. Ayy Muhteremciim ellerine sağlık nefisss görünüyorlar..Kızın gibi bende balık sevmiyorum aslında..Napiim kokuyoo onnar:)) Ama senin mezgitleri tavuk kılığına girmiş gibü düşününce yerim belki..Çünkü çok nefasetliler :)))

    Ellerin dert görmesin..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Adsız10:52

    ellerine saglik arkadasim valla super gorunuyor
    citir citir...

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  3. seni güzel tarif üretici seniii...

    ellerine sağlık...ayy pazar dedinde ne çok severim pazar gezmeyi....
    giysilere bakmayı...helede pırtıcaları karıştırmayı...
    koluma parçaları doldururum doldururum...sonrada yok bu olmaz,yok bu güzel değil diye tekrar elerim...

    öptüm canımıniçi...ellerine sağlık...görüntü harika...

    YanıtlaSil
  4. Feyza,bende balık yiyemeyenlerdenim,bizim evdeki balıkları ağız tadıyla seve seve hep eşim yer.
    Nurcan,teşekkür ederim.
    Disal'im sen bu yorumda beni anlatmışsın.
    Ben pırtıcılara "karıştırmacı" diyorum çünkü aradığını karıştıra karıştıra buluyorsun.Öyle bir yer bulduğumda "aaa karıştırmacı"deyip,tezgahın başına geçerim.
    Bende koluma yığar,sonra teker teker elerim.
    Bu karıştırmacıların bol olduğu Merter'e yakın oturuyorum da sık sık tezgah karıştırabiliyorum : )

    YanıtlaSil
  5. Muhterem mütiş olmuş ellerimne sağlık canım ah bide ev kokmasa:)
    Mertere gelince yaaa nasıl özledim bilsen istanbulu bende mereterde otururdum ama o zamanlar büyle tekstil cenneti olmamıştı dha sevgiyle kal canım bayy

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor.Sen pişirince bana gönder canım ben afiyetle ve severek yerim:)))))

    İstanbul'a geldiğim de bende Merter'e uğrarım mutlaka,harika şeyler bulurum.


    sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,
    Balığı severim ama kılçık ayıklamaktan nefret ettiğim için pek sık yemiyorum doğrusu ama bunlar çıtır çıtır pek nefis görünüyorlar.ellerinize sağlık.İyi bir hafta sonu diliyorum.Sevgiler
    (MUTFAKTA BIRI MI VAR??? )

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Muhteremcim, mezgit fletolar ne güzel olmuşlar öyle, mezgit benim en sevdiğim balıklardandır,peynir gibi eti çok hafif oluyor, ellerine sağlık canım,böyle balıkları güzel güzel yapıp ta yiyememek ne kötü, benim eşim de önceleri pek yemezdi ama şimdi o da çok seviyor, yiyenlere afiyet olsun canım, sevgilerimle güzel bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  9. Sahane olmus vallahi,hakikaten ellerine saglik mmmm nefis.Sizlere afiyet olsun canim.Iyi bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  10. Adsız13:49

    canım öncelikle sana şimdiden kolay gelsin..senin gününde pek kalabalıkmış..olsun..insan sevdikleriyle beraber olunca gözü pek bir şey görmüyo..

    allah bilir ne güzel şeyler döktüreceksin..merakla resimlerini bekliyorum...canım öpüyorum...


    ellerine sağlık diyip kaçıyorum...

    YanıtlaSil
  11. muhterem hanımefendi....

    dilinizin tatlılığı ve şekerliliği nedeniyle dilinize on yıl süreyle hiç susmdan konuşma cezası verilmiştir....

    canım benim o kadar tatlıki dilin Allah senden razı olsun...güzel sözlerin beni çook mutlu etti....

    öpüyorum seni....

    YanıtlaSil
  12. Adsız20:00

    balıklar nefis görünüyor.harika bir fikir şiş yapmak.bol limonla harika olur.ellerine sağlık canım.amaaaa benim aklım alttaki nefis pastada kaldı.çok güzellll.

    YanıtlaSil
  13. en sevdiğim balıklarla süper bi şiş yapmışsın .denemek üzere bende fikri kaptım..ellerine sağlık cnm..
    nefis olmuşlar..
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  14. Benim kizda sevmez ama balikda yenilmeycek gibi degilki degisik ve nefis olmus eline saglik canim

    YanıtlaSil
  15. BALIK hemde sisde harika olmus ellerine saglik nasil olursa olsun bayilirim baliga öptüm sevgiler etkinlikte cikan aksakliklar ve katilamedigin icinde cok üzüldüm

    YanıtlaSil
  16. Muhterem hanımcım
    siz balık sevmeseniz bile eşinizin balık sevgisi sayesinde nefis tarifler ortaya çıkıyor :)
    Bilmem haberiniz var mı, Fethi bey 'de yazısında sizin Çupra tarifinizin resmine ve balıklı tarifler linkinize yer vermiş, kendi tariflerimmiş gibi adınıza çok sevindim...:)
    Güzel ellerinize sağlık...:))
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  17. Bu arada yazının altındaki yorumlara da bakmayı unutmayın, ben Fethi bey'in yazıları kadar yorumlarınıda severim...:))

    YanıtlaSil
  18. DAVETIYE

    Merhaba arkadaslar bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar. Aynur Yaren

    www.ayyachat.blogspot.com

    YanıtlaSil
  19. Muhteremciğim balık yemiyorsun ama nefis tarifler veriyorsun balıkla.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  20. gene neler yapm�ss�n�z boyle cok guzel gorunuyor eller�n�ze sagl�k
    ...........
    ba�ar�l� sagl�kl� ve mutlu b�r hafta d�l�yorum

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...