Sayfalar

21 Kasım 2009 Cumartesi

TAVADA HAMSİ

tavada hamsiHamsi tavanında tarifi mi olurmuş diyebilirsiniz.
Zaten bu yazıda benim amacım tarif vermekten daha çok tavadan bahsetmek : )


*Tava resmi internetten alınmıştır.

Çevirmeli kapağı olan tavalardan kullanıyor musunuz?
Ben 4-5 aydır kullanmaya başladım.
Balık, özelliklede hamsi ve istavrit gibi küçük balıkları kızartırken bunca yıldır boşuna çile çekmişim.
Dümdüz olan kapak sayesinde bütün balıkları aynı anda çevirebiliyorsunuz.
Üstelik çok az yağ ile bütün balıkları kızartabiliyorsuz.
Bence bu tava her mutfakta bulunması gereken demirbaş bir ürün.
Börek pişirirken de çok işe yarıyor.
Tabi koku açısından balık ve börek tavalarının ayrı ayrı olmasında fayda var.
"Afiyetle Kalın"
hamsi tava nasıl yapılır? Diğer hamsi tariflerim için, bakınız;
Hamsili (tencerede) Pilav

Hamsili (tepside) Pilav

Hamsi Çorbası


Hamsi Şiş

Hamsi Buğulama

Sebzeli Hamsi

Kerevizli Hamsi Buğulama 

Kağıtta Kokusuz Hamsi 

TAVADA HAMSİ;
Malzemeler;
1 kilo hamsi,
1 su bardağı mısır unu,
5-6 kaşık zeytinyağı, tuz.

TAVADA HAMSİ TARİFİ;
Hamsileri temizleyin.
Yıkayıp, süzün, tuzunu ekleyip, karıştırın.
Balık tavasına 2-3 kaşık zeytinyağ dökün.
Mısır ununa buladığınız hamsileri tavaya dizin.
Balık tavasında önce bir tarafını kızartın.
Tavanın kapağına çevirdiğiniz hamsileri tekrar tavaya kaydırmadan önce tekrar 2-3 kaşık yağ ekleyip, hamsileri kapaktan tavaya doğru kaydırın.
Diğer tarafınıda pişirdikten sonra servis tabağına alıp, sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

9 yorum:

  1. Günaydın Muhteremcim
    sabah sabah bu ne güzellik :)) ellerine sağlık uzun zamandır ben de hamsi yapmamıştım bak şimdi aklıma düşürdün :)) akşamki menü belli ldu bizdede hamsi olacak...

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık bu tavalardan
    almalıyım.Sunum süper mutlu hafta sonları öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Ben de geçen yıl bir yazımda bahsetmiştim bu tavadan. Kayınvalidemden gördüm aldım. Onlar Karadenizli ve çok güzel yapıyor balığı. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canaım tavadab bende kullanıyrum börektede çok işime yarıyor:))

    Ellerine sağlık hamsicikler harika gözüküyor.

    YanıtlaSil
  5. Bu tavadan ben de almayı düşünüyorum doğrusu:)çok güzel kızartmış görüntü süper olmuş ellerine sağlık canım.Mübarek kurban bayramın kutlu olsun ailen sevdiklerinle beraber..

    YanıtlaSil
  6. Adsız18:16

    Bayiliyorum paratik Türk girisimcilerinin aklina.:))
    Gercekten halkin ihtiyacina uygun basit ama etkili ürünler üretip isimizi kolaylastiriyorlar.

    Hamsi cok nefsi görünüyor, ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  7. Kurban bayraminiz mubarek olsun sevgiler .Tarifleriniz ve resim ler cok güzel ellerinize saglik hamsi nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  8. hepsi çok güzel ellerinize sağlık bir karadenizli olarak bende hamsi balı çok severim mutiş görünüyolar sevgiler...... melek

    YanıtlaSil
  9. hepsi çok güzel ellerinize sağlık bir karadenizli olarak bende hamsi balı çok severim mutiş görünüyolar sevgiler...... melek

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...