18 Şubat 2012 Cumartesi

HAMSİ ÇORBASI

Balık çorbası bizim aile için yeni bir durum.
Bizde balıkla çorba yapmak gibi bir âdet yoktur.
Balık çorbası tariflerini gördükçe bende deneme yapmaya karar verdim.
İlk önce görmüş olduğunuz bu hamsi çorbasını yaptım.
Daha önce Levrek çorbası tarifi vermiştim ama ilk denemem hamsi çorbasıydı.
Hamsi çorbası tamamen doğaçlama ortaya çıktı, mısır unu beyaz undan daha çok yakıştı.
Balık yemediğim halde bol limon sıkarak hamsi çorbasından 1 kase içtim : )
"Afiyetle Kalın"


HAMSİ ÇORBASI;
Malzemeler;
250 gram hamsi,
1 sap pırasa,
1 adet kırmızı biber,
2 yemek kaşığı mısır unu,
Tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağı.
Servis İçin;
Limon.
HAMSİ ÇORBASI TARİFİ;
Hamsileri temizleyin, kılçıklarını çıkarın.
İyice yıkayıp, süzün.
Süzülen hamsileri zar büyüklüğünde doğrayın.
Pırasayı yıkayıp, ince ince doğrayın.
Tencereye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı dökün.
Doğradığınız pırasaları yağın içine atıp, kavurmaya başlayın.
Kırmızı biberi küp küp doğrayıp, pırasaya ekleyin.
Hamsileri de tencereye ekleyip, 4-5 dakika kavurun.
Kavrulan hamsi ve sebzelerin üzerine 4 su bardağı su ilave edin.
Su kaynamaya başladıktan sonra 1 su bardağı suyun içinde mısır ununu karıştırıp, çorbaya ekleyin.
Tuzunu, kırmızı pul biberi ve istediğiniz baharatı ekleyin.
5-6 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Limon eşliğinde servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Yıldız Parkında çektiğim kış resimlerinin 3. ve son bölümünü, hazırladığım videoyu izlemek için, bakınız;

10 yorum:

  1. yiyenler çok lezzetli olduğunu söylüyor ama ben hiç yemedim ve yapmadım:)

    ellerine emeklerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. Hiç içmedim, merak da ediyorum doğrusu... :)

    YanıtlaSil
  3. Hmmmm vallahi uzun zamandir balik corbasi icmedim...Nasilda canim cekti...
    Ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım ,mutlaka nefis olmuştur.

    YanıtlaSil
  5. denizden babam çoksa yerim sözü herzaman hoşuma gider yeter ki balık olsun nasıl pişerse pişsin severim ellerine sağlık sevgiler:))

    YanıtlaSil
  6. Uzun zaman oldu balik corbasi icmeyeli .canim sana afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  7. Hamsi yerim ama favorim mezgittir,genel olarak balık sever olmama rağmen bu çorba işi bana biraz ilginç geldi. Tadılası bir lezzet ama ne bilim o kadar işte:))

    Ama görüntü çok cezbedici renkli renkli.. Ellerine emeklerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  8. eline sağlık canım çok güzel görünüyor çorban.afiyet olsun.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Muhterem Hanım, Sitenize baktım ve en çok sevdiğim çorbayı gördüm, Balık Çorbası. Bence üstüne yoktur.Neyse iştahımı açtınız ve dışardan yemek söyledim. İçerisinde başka şeyler olduğunu görünce geri gönderdim:( Yani şimdi ben çorba içmeye geliyorum size. Söylemeden geçemedim. Bu arada iki kişiyiz. Ofiste arkadaşla aç kaldık:)

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...