Sayfalar

18 Kasım 2009 Çarşamba

TEREYAĞLI TAZE FASULYE

Taze fasulyeyi yaz aylarında çok sık tüketiyoruz.
Ne yazık ki taze fasulyenin patlıcan kadar pişirme yöntemi yok.
Fasulye için yapabileceğiniz tarifler sınırlıdır.
Zeytinyağlı, yumurtalı, kıymalı, etli, dizme, dible, turşusu, kurusu,
10 gün önce yazlık sebzeleri son kez alıp, pişirdim.
Aldığım yazlık sebzelerden biriside çalı fasulye idi.
Bu sefer fasulyeyi ilk kez annemde yediğim usulde tereyağlı olarak hazırladım.
Tereyağına pul biber ve kuru nane ekleyebilirsiniz.
Kızdırılmış tereyağının etkisi ile mantı yediğinizi bile zannedebilirsiniz, yavan bir tadı olduğunuda düşünebilirsiniz.
Ben mantı yediğini düşünenlerdenim : )
Kızım yavan buluyor, onun için aynı fasulyeyi bol soğan ve domatesle kavurup, yumurtalı olarak hazırlıyorum.
"Afiyetle Kalın"
TEREYAĞLI TAZE FASULYE;
Malzemeler;
500 gram taze fasulye,
2-3 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz.
Yapılışı;
Taze fasulyelerin başlarını koparıp, kılçıklarını temizleyin.
Kaynayan tuzlu suda haşlayıp, süzün.
Servis tabağına alıp, eriterek kızdırdığınız tereyağını üzerine dökün.
Tereyağının içine pul biber ekleyebilirsiniz.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

4 yorum:

  1. Canım harika bir görüntü ilk fırsat
    ta denemem lazım.Sunumda her zaman
    ki gibi harika öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Adsız13:52

    Et yemeklerinin yanina da harika bir garnitür alternatifi olabilir. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. pek çeşidi yok deyip başlamışsın saymaya..harıkasın harıka...

    benim bilmediğim çeşitlerde var:)

    bu haliyle nefis görünüyor...ama bende domatesli salçalı alışkınım..senin kız gibi yavan düşünebilirim belki:)

    zaten hamilelik aşermem fasulyeyide vurdu...doğumdan sonra yerim belki..çokda severdim ya naapalım...

    ellerine sağlık canımm...harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. muhterem ablacım:buğday salatanı ikinci kez yaptım.çok beğenildi.hatta blogda da sana teşekkür ettim.bur da bir daha teşekkür ediyorum paylaştığın için.
    Ayrıca biz bu fasulyeyi aynı böyle haşladıktan sonra terayağına biraz sıvıyağ ekleyip doğradığımız soğanları kavuruyoruz.birazda sarımsak. sonra fasulyeleri ekleyip karıştırıyoruz.Fasulye kavurması olarak afiyetle yiyoruz.
    görüşmek üzere...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...