5 Eylül 2006 Salı

FASULYE DİZMESİ

Taze fasulye yaz aylarında bol tüketilen ama fazla pişirme seçeneği olmayan bir sebze.
Bu tarifi Lezzet dergisinin bir sayısında görmüştüm.
Her çeşit fasulyeyle yapılabiliyor ama en güzel çalı fasulyesiyle oluyor.
Bir de taze fasulyeyi kırmadan haşlayıp salata tabağına yerleştirip üzerine kızdırılmış tereyağ dökerek yapılan bir salatası var oda lezzetli oluyor.
"Afiyetle Kalın"

FASULYE DİZMESİ;
Malzemeler:

1 kilo çalı fasulye
3 adet orta boy soğan
3 adet orta boy domates
Tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı:
Taze fasulyeleri temizleyin.
Dilediğiniz boyda fazla ufaltmadan kırın.
Soğan ve domatesleri halka halka doğrayın.
Sırasıyla önce taze fasulyenin yarısını karnıyarık tenceresine dizin.
Üzerine halka halka doğradığınız soğan ve domatesten dizin.
Kalan fasulyeyi soğan ve domatesi tekrar dizin.
Tuzunu ayarlayın 1-1.5 su bardağı su koyun.
Zeytinyağını üzerine gezdirin.
Kısık ateşte sanki yaprak dolması pişiriyormuş gibi ağır ağır pişirin.
Hafif ılınınca servis yapın.
"Afiyet Olsun"

1 yorum:

  1. Adsız08:40

    sağol ya kastamonulu hemmşerim bendede kurutulmuş fasülye var nasıl pişirecemi bilmiyordum ama nası yeneceğini biliyorum üstüne bide sarımsaklı yoğurt yemede yanında yat:)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...