Mart ayında tam mevsimi iken 3 tane sultani bezelye tarifi verdim.
Bu tarif şimdilik elimde ki son sultani bezelye tarifi.
Eğer pazarda körpe bezelye bulabilirsem, Fatoş'un önerdiği gibi mısır ununa bulayıp, pişireceğim.
Bu tarifte Taze fasulye dizmesinden esinlendim.
Zeytinyağlı, hafif bir yemek oldu.
"Afiyetle Kalın"
SULTANİ BEZELYE DİZMESİ;
Malzemeler:
1 kilo sultani bezelye,
3 adet orta boy soğan,
3 adet orta boy domates,
Tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağ.
Tarifi;
Sultani bezelyeleri temizleyin, kılçıkları varsa çıkarın.
Hiç kırmadan bütün olarak bırakıp, yıkayın.
Soğan ve domatesleri halka halka doğrayın.
Sırasıyla önce sultani bezelyenin yarısını dibi geniş bir tencereye dizin.
Üzerine halka halka doğradığınız soğan ve domatesten dizin.
Kalan bezelyeyi soğan ve domatesi tekrar dizin.
Tuzunu ayarlayın 1-1.5 su bardağı su ekleyin.
Zeytinyağını üzerine gezdirin.
Üzerine ısıya dayanıklı bir tabak yerleştirin.
Kısık ateşte sanki yaprak dolması pişiriyormuş gibi ağır ağır pişirin.
Hafif ılınınca veya tercihinize göre soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
ellerine saglık.acaba dedigin bezelye içsiz mi?yani bezelye taneleri yok mu içinde?
YanıtlaSilElinize sağlık Muhterem Hanım taze fasulye gibi gözüküyor.Sevgiler...
YanıtlaSilCanım benim ellerine sağlık harika
YanıtlaSilsımsıcak sevgiler...
Canım çok hoş bir sebzedir.Çok lezzetli olduğuna eminim,çok ta güzel resimleyip tarif etmişsin.Afiyet şeker olsun.Ellerine sağlık.Sevgilerrr.Kocaman öptüm...
YanıtlaSilCanım,çok besleyici ve lezzetli bir sebzedir.Ellerine sağlık,mevsiminde tüketmek çok önemli,tarif ve resimler süper,Afiyet şeker olsun.Sevgilerrr.Öptüm....
YanıtlaSilEylem'e;
YanıtlaSilSevgili Eylem,
Bu tarifteki bezelyenin adı sultani bezelye, yaprak bezelye olarakta bilinir.
Bezelyenin henüz körpeyken hiç taneleri çıkmamışken toplanır.
Ömrü çok azdır, en fazla 1 ay pazarda bulunur.
Öncelikle ellerinize sağlık. hemen şimdi denicem inşallah sizinki kadar lezzetli olur. Teşekkürler.
YanıtlaSil