Sayfalar

28 Aralık 2010 Salı

HİNDİ YAHNİSİ

Muhterem'le AfiyetleBugünlerde bazı ailelerde hindi telaşı aldı başını gidiyor.
Açıkçası biz yeni yılı hindi pişirip, kutlayan bir aile değiliz.
Ama sağlıklı olduğu için hindi eti sık sık masamızda yerini alır.
Eskiden hindi eti daha çok yılbaşında ortaya çıkar, sonra piyasadan kalkardı.
Şimdi pek çok firma piyasaya parçalanmış hindi eti sunuyor.
Yoksa 3-4 kişilik bir aile koca hindiyi tek başına bitiremezdi.
Yıllar önce eşimin abisinin köydeki evine gitmiştik.
Abimizin 3 adet hindisi vardı ve birisini kesip, tirit hazırlamışlardı.
Hindinin yağlı suyu ile tirit nefis olmuştu.
Bugünkü tarifte hindinin göğüs ve but bölümünden hazırlanan kuşbaşı büyüklüğünde ki hindi etini kullandım.
"Afiyetle Kalın"

HİNDİ YAHNİSİ;
Malzemeler;
Yarım kilo göğüs ve but bölümünden hazırlanmış kuşbaşı hindi eti,
1 büyük kase arpacık soğanı,
Yarım kilo küçük boy mantar,
2 adet domates,
2 adet sivri biber,
Maydanoz,
Tuz, zeytinyağı,
Kırmızı pul biber, karabiber.
HİNDİ YAHNİSİ TARİFİ;
Kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış Hindi etini yıkayıp, süzün.
Tencereye eti yerleştirip, suyunu çekinceye kadar pişirin.
Arpacık soğanlarını temizleyip, yıkayın ve ete ekleyin.
Mantarları temizleyip, yıkayın tencereye ekleyin.
Hindi eti yavan olduğu için tencerenin içine 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyin.
Domatesi, biberi, maydanozu küçük küçük doğrayarak hindi etine ekleyin.
Etin pişmesine yakın tuzu ve istediğiniz baharatları ekleyerek biraz daha pişirin.
Not;
Mantarın salacağı suyu ve domatesin suyunu düşünerek içine su ilave etmiyoruz ama daha sulu olmasını isterseniz 1 çay bardağı su ilave edebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

11 yorum:

  1. Çok nefis görünüyor ellerine sağlık sevgili Muhterem..Arpacık soğan nasıl bir lezzet vermiştir hindiye..Afiyetler olsun..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ablacığım;
    bizim memleketin hindileri de bir başka lezzetli oluyor değil mi:)
    ellerine emeklerine sağlık..
    öpüyorumm..

    YanıtlaSil
  3. bizde kutlayan bi aile değiliz....

    hindi etide lezzetli olur yani..tiritin tadını çok severim...

    bu yahnide harika olmuş..ellerine sağlık...görüntüsü harika zaten...

    YanıtlaSil
  4. Muhterem Abla ellerine sağlık. Ben de seneler önce denemiştim hindi etini. Ekşimtrak bir tadı vardı yanlış hatırlamıyorsam.

    YanıtlaSil
  5. TR,deki yilbasi aksami hindi yemegi
    meraki nedir anlamadim yaaa
    2011 yilinin sana ve sevdiklerine saglik-huzur getirmesi dilegiyle
    sevgiyle ve dostca kal

    YanıtlaSil
  6. görüntü harika..mutlaka deneyecegim.elinize emeginize saglık

    YanıtlaSil
  7. yılbaşını bizde kutlamıyoruz ama hindi etini sizin gibi bizde seviyoruz genelde yılbaşı akşamı değil ya önce ya sonra mutlaka pişiriyoruz çok güzel misler gibi olmuş ekmeğimi suyuna batırıp yiyesim geldi ellerinize sağlık yeni yılınız kutlu olsun sağlık,mutluluk dolu günler diliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Muhteremcigim sevdiklerinle birlikte sana güzel, mutlu, huzurlu ama en mühimi ise saglikli bir yil diliyorum.Berlinden sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ne zamandır başsağlığı mesajın için geri dönüş yapmak istiyordum ama kısmet bu güne imiş ;) mesajları o kadar dikkatle okuyorum ki geri dönüş yapamadığım zaman kendimi suçlu hissediyorum. Her şey için çok teşekkür ediyorum.

    Yemeklerine söyleyecek söz bulamıyorum,hepsi birbirinden güzel... ellerine sağlık.

    Sağlıklı,huzurlu,mutlu ve bol lezzetli bir yıl diliyorum ...

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Hindi etini kayınvalidemler çokça kullanıyor sağlıklı ve lezzetli..Ben tavuk almaya alışınca hiç hindi almak aklıma bile gelmiyor.Tarif çok lezzetli gözüküyor..Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. CANIM MUTLU SAĞLIKLI VE KEYİFLİ BİR YIL DİLİYORUM.HİNDİ NEFİS GÖRUNUYOR ELLERİNE SAĞLIK. SEVGİLER:)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...