Sayfalar

21 Haziran 2011 Salı

ENGİNAR ÇORBASI

Artichoke soupEnginarı her çeşitte ve tarifte pişirdim, bir tek çorbası kalmıştı.
Geçen hafta çorbasınıda denedim.
Çorbanın kreması için mantar çorbası yaparken kullandığım süt ile unu karıştırarak hazırladığım yöntemi uyguladım.
Çorbanın tadı çok hoşumuza gitti, hatta soğuk olarak bile çok rahat tüketilebilen tam yaz çorbası oldu.
Bu sezonun son enginar tarifi "Enginarlı Pilav" olacak.
"Afiyetle Kalın"




ENGİNAR ÇORBASI;
Malzemeler;
3 adet enginar,
Yarım limon suyu,
1 adet küçük boy soğan,
2 yemek kaşığı un,
3 su bardağı su,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı pirinç,
2-3 dal dereotu,
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz.

ENGİNAR ÇORBASI TARİFİ;
Enginarları limonlu suyun içinde hafif haşlayın.
Başka bir tencerede tereyağında küçük doğradığınız soğanları pişirin.
İçine küp küp doğradığınız enginarları ekleyin.
Haşladığınız suyu tekrar enginarlara ekleyin.
Pirinci, tuzu ve sarımsağı ekleyip, biraz daha pişirin.
Unu süt ile karıştırın, tenceredeki malzemelerin içine sürekli karıştırarak ekleyin.
Enginarlar pişince ocağı kapatın, blender ile pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Not;
İsterseniz küp küp doğranmış enginarlardan 1-2 kaşık süsleme amaçlı ayırabilirsiniz.
İnce ince doğradığınız dereotunu serpin.
"Afiyet Olsun"

5 yorum:

  1. Adsız15:04

    Enginarın çorbasını geçen senlerde ben de denemiştim. Oldukça güzel oluyor. Zaten enginarın kendisi güzel değil mi? Onunla yapılan herşey de nefis oluyor bence:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım enginarın herşeyi güzel oluyor bende sık yapıyorum sunumuna bayıldım sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. bende enginarın her halini sevenlerdenim ellerine sağlık canım nefis
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Enginarla ilgili aklıma gelmeyecek ne kadar tarif varsa hepsi sizde. Bence enginarla ilgili yapılacak ne kadar lezzet varsa en iyisini yapmışsınız muhterem hanım. Ben her türlü tada ve lezzete açığım. Kilomdan da bu belli oluyor:) Eşime içirebilirmiyim bu çorbayı merak ettim. Soğuk olarak yenebileceğini yazmışsınız bu ayrıntı çok iyi oldu benim için. Teşekkürler. Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  5. Enginarın o kendine has tadına kokusuna bayılırım Muhterem ablacım..Çorbasını denemedim hiç ama senin nefis çorbanı görünce denemeye karar verdim:). Ellerine sağlık, sevgilerimle:).
    aslı

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...