19 Eylül 2006 Salı

MANTAR ÇORBASI


Farkında mısınız? Sayfamda hiç çorba tarifi yok!
Muhterem'le Afiyetle'nin açılışı yaz aylarına gelince, içimden yaz sıcağında hiç çorba pişirmek gelmedi.
Şimdi soğuk havalar başladı, İnşallah bol bol çorba pişirip tariflerini yayınlayacağız.
İlk çorba tarifimde, mantar çorbası!
Bu tarif bir kaç yıl önce Lezzet dergisinde çıkmıştı, evde her zaman bulunan malzemelerden oluşuyor.
Ara sıra bu tarifi pişirirken içine didilmiş tavuk göğsü ve tuzot atıyorum, çok lezzetli ve değişik bir çorba oluyor.
Mantarlarınız ne kadar taze ve beyazsa, çorbanız o kadar beyaz oluyor.
Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

MANTAR ÇORBASI;
Malzemeler;

Yarım kilo mantar,
1 adet soğan,
2 kaşık un,
2 su bardağı süt,
3-4 dal maydonoz,sıvı yağ,tuz.
Yapılışı;
 Mantarları temizleyip, ince ince doğrayın.
İsterseniz saplarını hiç karıştırmayın.
Derin tencerede mantarları kavurmaya başlayın.
İlk kavurmada kara bir su bırakıyor, ben o kara suyu döküp,
mantara sıvı yağı öyle ekliyorum.
Mantarları sıvı yağda, küçücük doğradığınız soğanlarla biraz daha kavurun.
Mantarlara 3 su bardağı su ilave edip, biraz kaynatın.
2 kaşık unla, 2 su bardağı sütü iyice çırpın.
Karıştıra karıştıra mantarlara ilave edin, birazda bu karışımla kaynayan çorbanızın tuzunu atın.
Ocağı kapatmadan önce ince kıydığınız maydanozları ilave edin.
Maydanozları erken katıp çok pişirirseniz, rengi değişip kararıyor.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...