Sayfalar

25 Haziran 2011 Cumartesi

FIRINDA BAHARATLI TAZE PATATES

Taze patatesi kızartma ve püre olarak çok severim.
Salata için haşlamak ise biraz riskli, taze olduğu için dağılma ihtimali çok yüksek.
Son yıllarda ise kabukları ile birlikte elma dilimi şeklinde kesip, baharatlarla tatlandırıp, fırında pişirmek ise ailece en favori taze patates seçeneğimiz.
Üstelik bol yağda kızarmadığı için daha hafif oluyor.
Birde minik minik taze patatesler var ki, onlar da et-tavuk yemeklerine çok yakışıyor.
Bakınız; Taze Patatesli Hindi But
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA BAHARATLI TAZE PATATES;
Malzemeler;
1 kilo orta boy taze patates,
Sos malzemeleri;
1 çay bardağı zeytinyağ,
2 yemek kaşığı kekik,
2 yemek kaşığı kuru nane,
2 yemek kaşığı biberiye,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber.


Tarifi;
Taze patatesleri kabuğunu soymadan iyice yıkayıp, kurulayın.
Elma dilimi şeklinde doğrayın.


Sos malzemelerini doğradığınız patateslerin içine ekleyin.
Not;
Sarımsağın fırında pişerken çok keskin bir kokusu oluyor.


Sos malzemeleri ile patatesleri iyice harmanlayıp, 15-20 dakika bekletin.


Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine soslu patatesleri yerleştirin.


Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında, patatesleri arada sırada karıştırarak pişirin.
"Afiyet Olsun"

11 yorum:

  1. bugün geçti ama yarın inşallah patatesler fırınaaa:)) şifa olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ohh firinda mis gibi olur ellerine saglik canim ben çok severim bol baharatli

    YanıtlaSil
  3. Bende çok yaparım,ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  4. oyy çok enfes görünüyor bu patatesler.

    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. mmmm!! bayılıyorum ben bu fırında patateslere :) sabah kahvaltıda,yemekte nefis oluyor :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Her öğünde yenecek lezzet hem hafif, eline sağlık muhteremciğim...

    YanıtlaSil
  7. Yaklaşık 10 sene önce bir pizzacıda yemiştim kabuklu patatesi. Nasıl yapılıyor diye düşünmüştüm. Şimdi evde yapılıyor olması çok güzel. Çok lezzetli bir tarif ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Çok severim..ellerin dert görmesin....

    YanıtlaSil
  9. Adsız13:40

    dün akşam sayenizde aşçı oldum çıktım valla :) bunuda yaptım ama beğenmedim pek biberiye hiç güzel olmadı bana göre birde fazla pişirdim galiba fena halde kızardılar ama benm hatam olabilir çünkü mikroya attım diğer fırında karnıbahar vardı ikisi aynı anda olsun dedim ama olmadı neyse bu akşam yine deneme yapacağım bu sefer biberiyesiz ellerinize sağlık :) .. gönül ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gönül Hanım,
      Biberiye sert bir malzeme olduğu için herkesin hoşuna gitmeyebiliyor.
      Bu tarif fırında pişen bir tarifti, mikrodalga da pişirmek nasıl bir etki yapmıştır, bilemiyorum.
      Sizinde ellerinize sağlık, her zaman beklerim :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...