11 Haziran 2011 Cumartesi

TAZE PATATESLİ HİNDİ BUT

Muhterem'le AfiyetleTam taze patates zamanı.
Pazar tezgahları, market reyonları taze patates çeşitleriyle dolu.
Yumurta büyüklüğünde olanlar bu tarz fırın yemeklerine çok yakışıyor.
Daha büyük olanlarıda elma dilimi şeklinde kesip, fırında baharatla pişirince çok güzel oluyor.
Bu tarifteki sos malzemelerine sarımsak ekleyebilirsiniz.
Fakat fırında pişirirken çok keskin bir koku çıkardığını unutmayın.
"Afiyetle Kalın"



hindi tarifleriTAZE PATATESLİ HİNDİ BUT;
Malzemeler;
2 adet hindi üst but,
1 kilo küçük boy taze patates,
Sos için;
2 yemek kaşığı biberiye,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
1 yemek kaşığı kekik,
1 yemek kaşığı kuru nane,
Tuz, karabiber,
Yarım çay bardağı zeytinyağ.


TAZE PATATESLİ HİNDİ BUT TARİFİ;
Hindi butları ocağın üzerinde ütüleyip, yıkayın.
Sos malzemelerini karıştırıp, hindiyi bu sosa bulayın.
Taze patatesleri iyice yıkayın, soymadan ortadan ikiye bölün.
Hindi için hazırladığınız sosun içine patatesleride ekleyin.
Bu şekilde 15-20 dakika bekletin, fırın tepsisine aktarın.
Daha sonra tepsiyi ısınmış orta hararetteki fırına yerleştirin.
Not;
Hindi butun içindeki suyu dışarı akmasın diye hiç çizik atmayın.


Yarım saat, patateslerle birlikte fırında pişen butların üzerini bir kaç yerinden bıçakla delin.
Not;
Ben doğalgazlı fırın kullanıyorum, o yüzden daha uzun sürede pişiriyor.
Elektrikli fırınlarda bu süre daha kısa olabilir.
Butların üzerini bıçakla deldikten sonra biraz daha fırında pişirmeye devam edin.
Eğer kendi suyu hiç kalmadıysa ve henüz pişmediyse 1 çay bardağı su ilave edebilirsiniz.
Patatesler kızarınca, butların içi pişince yemeğiniz servise hazır demektir.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgân Korusu'na ait resimlerle hazırladığım yazının 3. ve son bölümünü görebilir ayrıca bugünlerde popüler olan Fransızca bir şarkı ile hazırladığım video klibi izleyebilirsiniz.
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Emirgân Korusu 2011-3.Bölüm

7 yorum:

  1. görünüm nefis tadıda öyledir eminim...ellerine sağlık ablacım...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Muhterem ablacım
    Çok lezzetli görünüyor doğrusu

    mutlu pazarlar

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık arkadaşım aynı patateslerden bende vardı ve aynı şekilde yapmayı düşünüyordum sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlıkm ablacığım,tarifin her zamanki gibi şahane :)
    Şu biberlerle yaptığın minik kırmızı çiçeklerse ayrı bir güzellik katmış görüntüye :)
    Sana uğradığım zaman,gezi fotoğrafların görüp mest oluyorum.:)
    Kanatlanıp,İstanbul'a uçuvermek geliyor içimden..:)
    Şimdilik resimlerle kifayet edicez artık..:)
    Mutlu haftalar diliyorum..
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlıkm ablacığım,tarifin her zamanki gibi şahane :)
    Şu biberlerle yaptığın minik kırmızı çiçeklerse ayrı bir güzellik katmış görüntüye :)
    Sana uğradığım zaman,gezi fotoğrafların görüp mest oluyorum.:)
    Kanatlanıp,İstanbul'a uçuvermek geliyor içimden..:)
    Şimdilik resimlerle kifayet edicez artık..:)
    Mutlu haftalar diliyorum..
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Adsız23:11

    Minik taze patatesler kabuklu halleriyle hem de biberiyeli oldukça nefis olur. Hindi eti ile çok lezzetli bir yemek olduğuna eminim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Muhterem ablacım hem hafif hem de leziz bir tarif olmuş. Ellerine sağlık:).
    Sevgiler:).
    aslı

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...