Piliç Topkapı fileto şeklinde hazırlanmış tavuk butunun, dolma içi ile sarılmasıyla hazırlanıyor.
Lezzetli, bir o kadar da şık bir yemek.
Tavuk butlarını isterseniz kendiniz kemiğinden ayırarak fileto çıkarabilirsiniz, ya da tavuk butunu aldığınız kasaptan fileto çıkarmasını isteyebilirsiniz.
Kemiği çıktıktan sonra biraz dövdürerek incelttirmeyi unutmayın.
"Afiyetle Kalın"
PİLİÇ TOPKAPI;
Malzemeler;
3 adet tavuk budundan çıkarılmış fileto,
İç malzemesi;
2 büyük çay bardağı pirinç,
1 tatlı kaşığı kuş üzümü,
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık,
6-7 dal dereotu,
6-7 dal maydanoz,
1 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı kırmızı biber,
1 çay kaşığı dolma baharatı,
1 çay kaşığı biber salçası,
Tuz, zeytinyağı,
Ayrıca;
1 tatlı kaşığı salça, kürdan.
TARİFİ;
Dolmanın içini hazırlamak için, soğanı rendeleyin.
Pirinci ayıklayıp, yıkayın.
Dereotu ve maydanozu ince ince doğrayın.
Daha sonra diğer iç malzemelerini salça ve baharatlarla birlikte yoğurun.
Kemikleri çıkarılmış, dövülerek inceltilmiş filetoyu düz bir tabağın içine yayın.
Üzerine hazırladığınız dolma içinden 1-2 kaşık yerleştirin.
Filetoyu sararak rulo haline getirin.
Uç kısımlarını açılmaması için kürdanla tutturun.
Tavaya zeytinyağ dökün, hazırladığınız tavuk sarmalarını yağda hafifçe kızartın.
Üzerine 3 su bardağı su ile ezdiğiniz salçalı suyu ilave edin.
Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Servis yapmadan önce 5-10 dakika dinlendirin.
Dağılmadan pişmelerini sağlayan kürdanları servisten önce çıkarmayı unutmayın!
Servis yaparken isterseniz bütün olarak, isterseniz keskin bir bıçakla dilimleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Çok severim bu yemeği, arada bir bizim işyerinin yemekhanesinde çıkar. Evde hiç denemedim ama çok hoş bir davet yemeği olur. Ellerine sağlık ablacım, nefis görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSilmmm..tamm sultanlara layık bir lezzet:)
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım..
not alındı..
kısmtse denenecek inşallah..
huzur dolu haftalar..
muhabbetle...
Çok komik ama ben bu yemeğin ismini ilk duyar duymaz ya da okur okumaz aklıma nesrin topkapı geliyo,alakasız ama öyle napim:)
YanıtlaSilpek güzel ve leziz görünüyor canım, ellerine emeklerine sağlık..
Muhterem'ciğim muhteşem görünüyor canım benim ellerine sağlık.
YanıtlaSilPiliç fileto ile ıspanağı sarmıştım yayımlanmayı bekliyor:)
bu ayrı bir lezzet elbette bende deneyeceğim mutlaka canım:)
öperim seni..
muthis nefis gorunuyor Muhteremcim ellerine saglik deneyecegim.
YanıtlaSilsevgiler.
İsmide kendide pek güzel:))...Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
Pilicin genelde kaşarlı sarmasını bilirdim de bu halini yeni gördüm. Çok hoş bir yemek gibi görünüyor. Ellerine sağlık. Hayırlı haftalar.
YanıtlaSilsunumu harika görünüyor ki..eminim lezzetide öyledir.ellerinize sağlık
YanıtlaSilMerhabalar, blogunuzu yeni kesfettim. cok lezzetli gorunen tarifleriniz var. ellerinize saglik :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık:)
YanıtlaSilBen halen yapmış değilim
YanıtlaSilAslında ne çok tarif daha yapabileceğimiz
Ellerine sağlık
Sevgiler
çok şık bi sunum ellerine sağlık
YanıtlaSilNe lezzetli olur ,ellerinize sağlık Muhterem Hanım...
YanıtlaSilSosun adını öğrenebilir miyim
YanıtlaSilMerhaba,
SilBu tarifte, tarife özel ayrı bir sos kullanmadım.
Sadece suyun içinde ezip karıştırdığım salça kullandım.