Kış sebzelerinden olan brokoliyi daha çok salata olarak tüketiyoruz.
Fırında graten olarak pişirmekte brokoliye çok yakışıyor.
Çocuklara brokoliyi yedirmek için (bugünkü tarifimizde olduğu gibi) en sevdikleri şeylerle birlikte pişirebilirsiniz.
Brokolinin sap kısımlarının sert, çiçek bölümünün narin olması sebebi ile pişirirken ilk önce çiçekleri pişer.
Saplarının pişmesini beklerken de bu sefer çiçek bölümü çok fazla pişebiliyor.
Size tavsiyem brokoliyi ya buharda pişirin, yada haşlamak için kaynayan suyun içine yerleştirirken saplarını suyun içine batırın, çiçek bölümü yukarı baksın.
Bu şekilde yerleştirdiğiniz zaman kesinlikle batmıyor ve önce brokolinin sapları pişiyor.
Brokoli ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Daha önce yayınladığım fırın makarna tariflerim için, bakınız;
Fırın makarna tarifleri arşivimin sayısına bakınca, fırın makarnayı çok sevdiğimiz belli oluyor değil mi : )
Pazılı Fırın Makarna
Baklalı Fırın Makarna
Sebzeli Fırın Makarna
Kırmızı Biber Dolgulu Fırın Makarna
Sepet Makarna
Baklalı Fırın Makarna
Sebzeli Fırın Makarna
Kırmızı Biber Dolgulu Fırın Makarna
Sepet Makarna
Spagettiden Kuş Yuvası
Enginar Kasesinde Fırın Makarna
BROKOLİ VE MANTARLI FIRIN MAKARNA;
Malzemeler; (Kare Borcam için)
1 Paket fiyonk makarna,
1 adet orta boy brokoli yada 1 paket brokoli,
1 kase kültür mantarı,
Mantarı haşlamak için;
Yarım limon,
Tuz, zeytinyağ.
Beşamel sos için;
3 su bardağı süt,
1 tatlı kaşığı tereyağ,
3 tepeleme yemek kaşığı un,
Tuz,
Üzerine;
Kaşar peynir.
BROKOLİ VE MANTARLI FIRIN MAKARNA TARİFİ;
Brokoliyi çiçek çiçek ayırın, yıkayıp süzün.
Kaynamakta olan tuzlu suyun içine sapları aşağı da kalacak şekilde yerleştirin.
Brokolinin sapları biraz yumuşadığı zaman süzün, üzerinden soğuk su geçirip, iyice süzülmesi için süzgeçte bırakın.
Mantarları yıkayın, sap kısımlarını kesin, kaynayan limonlu suyun içinde haşlayın.
Makarnayı da tuzlu suyun için haşlayıp, süzün.
Fırın tepsisinin içini sıvı yağ ile yağlayın.
Makarnanın yarısını tepsinin dibine yerleştirin.
Brokoli ve mantarı makarnanın üzerine yerleştirin.
Makarnanın diğer yarısını brokoli ve mantarın üzerine yayın.
Beşamel sosu hazırlamak için;
NOT;
Ben beşamel sosu hazırlarken bütün malzemeleri çiğden karıştırıp, kavurmadan pişiriyorum.
Hemen muhallebi kıvamına geliyor ve unun topaklanması gibi bir sorun hiç çıkmıyor.
Sos yemekle birlikte fırında piştiği için çiğ un kokusu gibi bir durumda olmuyor.
Beşamel sos malzemelerini tencereye yerleştirip, iyice karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Pişen beşamel sosu makarnanın üzerine yayın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpin.
Önceden ısıttığınız, orta hararetteki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
NOT;
Fırın makarnaları fırından çıkardıktan sonra, dağılmadan dilim dilim kesebilmek için en az 15-20 dakika bekletmek gerekiyor.
Dinlendirdiğiniz makarnayı dilim dilim keserek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
ablacım,öncelikle bana gönülden yapmış olduğunuz yorumlarınız ile ne kadar büyük bir mutluluk yaşattığınızı belirtmek istiyorum.
YanıtlaSilyüreğinize kaleminize sağlık.
iyi varsınız:)
makarna içinse diyecek söz bulamıyorum.
emin olun,harika görünüyor..
nar gibi ne güel de kızarmış.
ellerine sağlık ablacım..
baki muhabbetlerimle...
Canım ellerine sağlık enfes görünü
YanıtlaSilyor sevgiler.
Nefis görünüyor ablacım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilCok güzel olmus canim...
YanıtlaSilellerine saglik
:-)))
Muhteremcim sevgili kardeşim güzel dileklerin için çok teşekkürler ALLAHa emanet olun görüşmek dileğiyle sevgiler
YanıtlaSilKesinlikle nefissss
YanıtlaSilBrokoliyi bende buharda pişiriyorum
Görüntüye bayıldım
Ellerine sağlık
Sevgiler
ellerinize sağlık makarna süper görünüyor sevgiler..
YanıtlaSil2 yıl evvel brokoli ile 10 kilo verdiğim için ben brokoliyi çok severim, ona manevi borcum vardır:)
YanıtlaSilMakarnasıda eminim çok güzeldir, gerçi sizin bütün makarna tarifleriniz güzel oluyorya.. Afiyetle..
Beşamel soslu ve fırında olan her yemek benim için güzeldir. Bu da çok farklı bir tarif olmuş. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTariflerinizi çok beğendim ve sizi izlemeye karar verdim ellerinize saglık sevgilerimle....
YanıtlaSilhaftasonu menusu belli oldu :)
YanıtlaSil