15 Eylül 2006 Cuma

PAZILI FIRIN MAKARNA ve BODRUM MAKARNASI

Pazılı Fırın Makarna
YE#14 MAKARNA TARİFLERİ;
Yaşasın!
Sonunda bende yemek etkinliklerine katılıyorum.
Muhterem'le Afiyetle olarak, blog aleminde 3. ayımı doldurdum.
Sütlü tatlılar etkinliği geçti, salatalar etkinliği geçti bir fırsatını bulup (birde acemilik) bir türlü katılamadım.
Bu sefer ne olursa olsun şeytanın bacağını kırıp, bu etkinliğe katılacağım dedim.
İnşallah bundan sonraki etkinliklere bir aksilik olmadan katılabilirim.
Makarna etkinliğine Lezzet dergisinden bir tarifle katılıyorum.
Bir de yıllar önce Sana yağın kuponla verdiği bir kitaptan öğrendiğim Bodrum Makarnası tarifiyle, Peynir gemisinden Elvan'a konuk oluyorum.
"Afiyetle Kalın"

PAZILI FIRIN MAKARNA;
Malzemeler:
6-7 adet pazı yaprağı,
Yarım paket makarna (tercihen kesme yada düdük)
1 çay bardağı çekilmiş ceviz,
1 su bardağı kaşar peyniri,
40 gr tereyağ ve tuz.


TARİFİ;
Pazının sadece yapraklarını tuzlu sıcak suya tek tek batırıp, çıkarın ve kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzdürün.
Makarnayı tuzlu suda haşlayın.(Orjinal tarifte 1 tutam safranla pişiriliyor)
Pişirip süzdüğünüz makarnaya kaşar peynir, ceviz ve tereyağının birazını ekleyin.
Bu tarifi fırına dayanıklı tencere şeklindeki bir kapta yapabilirsiniz.
Küçük sufle kaplarında kişi başı servis olarak da hazırlayabilirsiniz.
Kaplarınızın dibini tereyağı ile yağlayın.
Pazı yapraklarını tencerenizin dibine ve yan taraflarına dizin.
Üzerine hazırladığınız makarnayı yerleştirin.
Artan ve kenarlarından sarkan pazı yapraklarıyla makarnanın ortasını kapatın.
Orta hararetteki fırında 20-25 dk pişirip servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Üzerine kaşar rendeleyebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"


BODRUM MAKARNASI;
Bu tarifi belki sık sık yapıyorsunuzdur ama ismi başkadır.
Oldukça kolay bir tarif, hatta canınız mantı çekiyorsa ve yapacak vaktiniz yoksa bu tarifle nefsinizi kandırabilirsiniz.
Sarımsaklı yoğurt, kıyma ve salça üçlüsü biraz mantı yiyormuş hissini veriyor.
Zaten bir diğer adı da yalancı mantı.
"Afiyetle Kalın"

Yalancı Mantı

BODRUM MAKARNASI;
Malzemeler:

1 paket makarna,
1 kase sarımsaklı yoğurt,
200 gram kıyma,
1 adet soğan,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz, baharat.
TARİFİ;
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp soğuk sudan geçirip, süzün.
Hazırladığınız makarnayı servis tabağına yerleştirin.
Kıymayı, küçük doğradığınız soğanla birlikte kavurun.
Kıyma kavrulduktan sonra içine 2 yemek kaşığı salçayı ve dilediğiniz baharatı (kimyon, karabiber, nane) ekleyin.
Makarnanın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu daha sonra hazırladığınız kıymalı ve salçalı harcı yerleştirin.
"Afiyet Olsun"

1 yorum:

  1. makarnalarının tümü birbirinden güzel
    ellerine sağlık
    inan makarna yiyesim geldi. Akşam eve gidince bende yapacağım :)
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...