Yaşasın!
Sonunda bende yemek etkinliklerine katılıyorum.
Muhterem'le Afiyetle olarak, blog aleminde 3. ayımı doldurdum.
Sütlü tatlılar etkinliği geçti, salatalar etkinliği geçti bir fırsatını bulup (birde acemilik) bir türlü katılamadım.
Bu sefer ne olursa olsun şeytanın bacağını kırıp, bu etkinliğe katılacağım dedim.
İnşallah bundan sonraki etkinliklere bir aksilik olmadan katılabilirim.
Makarna etkinliğine Lezzet dergisinden bir tarifle katılıyorum.
Bir de yıllar önce Sana yağın kuponla verdiği bir kitaptan öğrendiğim Bodrum Makarnası tarifiyle, "Peynir gemisi" blogundan Elvan'a konuk oluyorum.
"Afiyetle Kalın"
PAZILI FIRIN MAKARNA;
Malzemeler:
6-7 adet pazı yaprağı,
Yarım paket makarna (tercihen kesme yada düdük)
1 çay bardağı çekilmiş ceviz,
1 su bardağı kaşar peyniri,
40 gr tereyağ ve tuz.
PAZILI FIRIN MAKARNA TARİFİ;
Pazının sadece yapraklarını tuzlu sıcak suya tek tek batırıp, çıkarın ve kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzdürün.
Makarnayı tuzlu suda haşlayın.(Orjinal tarifte 1 tutam safranla pişiriliyor)
Pişirip süzdüğünüz makarnaya kaşar peynir, ceviz ve tereyağının birazını ekleyin.
Bu tarifi fırına dayanıklı tencere şeklindeki bir kapta yapabilirsiniz.
Küçük sufle kaplarında kişi başı servis olarak da hazırlayabilirsiniz.
Kaplarınızın dibini tereyağı ile yağlayın.
Pazı yapraklarını tencerenizin dibine ve yan taraflarına dizin.
Üzerine hazırladığınız makarnayı yerleştirin.
Artan ve kenarlarından sarkan pazı yapraklarıyla makarnanın ortasını kapatın.
Orta hararetteki fırında 20-25 dk pişirip servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Üzerine kaşar rendeleyebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
BODRUM MAKARNASI;
Bodrum makarnası, yemek etkinliği için hazırladığım 2. tarif.
Bodrum Makarnası tarifim 👉BURADA
makarnalarının tümü birbirinden güzel
YanıtlaSilellerine sağlık
inan makarna yiyesim geldi. Akşam eve gidince bende yapacağım :)
sevgiler