Şeftali mevsimi geçmeden şeftali ile hazırlanan tarifler yapalım.
Şeftali tatlılara ve keklere çok yakışıyor.
Kek hazırladığınız zaman taze meyvenin etkisi ile kek hafif nemli, gayet lezzetli oluyor.
Şeftalili keki isterseniz alt üst kek olarak, ya da bu tarifteki gibi üzerine şeftaliyi dizerek pişirebilirsiniz.
Diğer şeftalili tariflerim için, bakınız;
"Afiyetle Kalın"
ŞEFTALİLİ KEK;Malzemeler;
4 adet şeftali,
4 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1,5 su bardağı toz şeker,
3-3,5 su bardağı un,
2 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Üzeri için;Pudra şekeri (isteğe bağlı)
ŞEFTALİLİ KEK TARİFİ; (26 cm'lik yuvarlak tepsi için)
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.
1 adet şeftalinin kabukları soyup küp küp doğrayın, hamura ekleyin.
1 adet şeftalinin kabukları soyup küp küp doğrayın, hamura ekleyin.
Kek kalıbınızı margarin ile yağlayıp, hafif unlayın.
Kekin tepsiden kolay çıkması için, yağlı kağıtttan asansör hazırlayabilirsiniz.
Asansörün yapımı burada
Kek hamurunu tepsiye dökün.
Şeftalileri soyup, dilimleyin.
Şeftalileri soyup, dilimleyin.
Kek hamurunun üzerine şeftalileri dizin.
Not;
Şeftalilerin hamura gömülmesini engellemek için, hamurun üzerine gelen kısmını una batırabilirsiniz.
Önceden ısıttığınız ama kızgın olmayan düşük ısıda ki fırına yerleştirin.
Düşük ısıda kapağını hiç açmadan keki pişirin.
Pişip, pişmediğini anlamak için;
Keke kuru bir kürdan batırıp, kürdan kuru çıktıysa kekin piştiğini anlayabilirsiniz.
Pişip, pişmediğini anlamak için;
Keke kuru bir kürdan batırıp, kürdan kuru çıktıysa kekin piştiğini anlayabilirsiniz.
Kek piştikten sonra kalıptan çıkarmadan biraz ılınmasını bekleyin.
Keki pişirdiğiniz tepsinin kenarlarını spatula ile hafifçe ayırın.
Asansör kullandıysanız birinin yardımı ile yağlı kağıtların ucundan tutup, servis tabağına aktarın.
İsterseniz bu şekilde, isterseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Mis gibi lellerinize sağlık sevgiler..
YanıtlaSilCanim ellerine emklerine saglik nefis görünüyor afiyetler olsun.
YanıtlaSilBu sene şeftalili tarifler pek deneyemedim.Geçen sene epey sıralamıştım:)
YanıtlaSilKeki de güze oluyor,ellerine emeklerine sağlık canım.
Şeftaliyi ne kadar sevdiğimi bilmeyen yoktur öyle ki reçel yapmak için aldığım şeftaliler daha şekerle buluşamadan hop mideme inmiş bile oluyorlar :)
YanıtlaSilİnşallah bir gün birkaç tane kaçırır bu enfes keki denerim :) canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
Canım ellerine sağlık bir dilim alabilirmiyim sevgiler.
YanıtlaSilŞeftalinin girdiği her şey çok lezzetli oluyor.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilmerhaba ben bu kekin aynısını sütle yapmıştım içinede çikolata parçaları koydum.. içine doğranan şeftalileri una bulamamıştım içi hamur kalmış ama çok lezzetliydi o yüzden mi oldu acaba
YanıtlaSilMerhaba Jale Hanım,
SilÇikolata parçaları da, şeftali de kekinize lezzet vermiştir.
Bunun gibi taze meyve kullanılarak yapılan kekler hafif nemli bir yapıya sahip oluyor.
Taze meyve keke ıslaklık veriyor.
Ellerinize sağlık.
ben kek yapmaya yeni başladım da kek sütle iyi olur yoksa yoğurtla mı, aynı tarifin hem yoğurtlusu var hemde sütle olanı var.. margarinlemi yoksa sıvı yağla mı iyi olur acaba
YanıtlaSilJale hanım haklısınız kekin hem yoğurtla hemde sütle olan tarifleri var.
SilBence yoğurtlu olan daha lezzetli oluyor ama bu sütle kek olmaz anlamına gelmesin.
Margarinle yapılan tarifler var ama son yıllarda margarinin zararlı olduğu yönünde haberler çoğalınca kekler de daha çok sıvı yağ kullanmaya başladık.
Kek sıvı yağ ile yapılınca da güzel oluyor, güvenle kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.