Tatlıdan tuzluya milföy, mutfaklarımızda kendine hep yer buluyor.
Ne kadar sanayi ürünü olduğunu, çok yağlı olduğunu bilsekte, pratikliği, lezzeti, buzlukta saklanabilme özelliği ile de kolay kolay hayatımızdan çıkmayacağa benziyor.
Bu tarif milföyle yapabileceğiniz pratik bir tatlı, kışın elma dilimleri, yazın şeftali dilimleri ile hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
ŞEFTALİLİ ŞERİT MİLFÖY;
Malzemeler;
1 paket milföy hamuru,
İç malzemesi;
3-4 adet şeftali,
1 çay bardağı çeyrek halde ceviz içi,
Toz şeker,
Tarçın.
Üzeri için;1 yumurta sarısı,
Piştikten sonra serpmek için 1 su bardağı pudra şekeri.
Tarifi;
Şeftalinin kabuklarını soyup, dilimleyin.
Şeritlerden dışarı çıkmaması için meyvenin dilimler halinde olması gerekiyor.
Buzunu çözdürdüğünüz milföy yapraklarını tezgahın üzerine yerleştirin.
Milföyün üzerine bıçakla 5 adet 1 parmak uzunluğunda, milföyü koparmadan kesikler açın.
Her milföy yaprağının üzerine şeftali dilimlerini, iri parçalar halindeki ceviz içini, 1 tatlı kaşığı şekeri ve tarçını ekleyin.
Milföyün iki ucunu ortada birleştirin.
Yağlı kağıt serdiğiniz yada hafif yağladığınız tepsiye kesik kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkan milföylerin üzerine pudra şekeri serpin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
İstanbul'da gemi gezilerine çıkma mevsimi geldi.
Masmavi deniz ve gökyüzü eşliğinde Kabataş-Üsküdar arasında yaptığımız gezinin ayrıntılarını, bol resimlerini ve müzikli videoyu izlemek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye- Kabataş, Üsküdar Boğaziçi Gezisi
Canım hayırlı cumalar bende elma ve
YanıtlaSilcevizli yapmıştım ellerin dert gör
mesin çok öpüyorum...
buda enfes olmuş,az önce anneme gelecek ani misafirler için,sizin pişmaniyeli milföyünüzü yaptım,çok güzel oldu,bunuda mutlaka deneyeceğim.sevgiler
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık harika olmuş
YanıtlaSilafiyet bal olsun
ben de bayıldım şimdi bak ekran karşısında:))) ellerine sağlık
YanıtlaSilGerçekten çok güzel ve leziz görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
merhabalar
YanıtlaSilçok güzel bir tarife benziyor elinize sağlık.Elmalısını denemiştim ama şeftelili hiç aklıma gelmemişti.Elinize sağlık
pek güzel görünüyor.ben elmalı tercih ediyorum.şeftali yiyememde:)ellerine saglık canım..sevgiler
YanıtlaSilGörüntü çok güzel tadı da mutlaka öyledir. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanim ellerine saglik nefis de olmus .Afiyet olsun .
YanıtlaSilYine döktürmüşsün,ellerine sağlık,çok hoş olmuş,denemek isterim.Sevgi ile öpüyorum....
YanıtlaSilEllerinize sağlık hem basit,hem çok güzel bir tarif...
YanıtlaSilellerine sağlık canım süper gözüküyorda ben bunun elmalısını kızımın doğumgününde yapmayı düşünüyorum bilgi verirseniz sevinirim normalde milföy böreği belli bir saattten sonr kuruyor ya bunu elmalı olanını yapıp üzerini pudra şekeri ile süslesem akşama kadar kururmu aynı gün yapıcam
YanıtlaSilAfra Nur'caya;
YanıtlaSilBence aynı gün yaparsanız hiç sorun çıkmaz.
Milföyde bekleyince kuruluktan daha çok yumuşama sorunu oluyor.
Milföyleri pişirdikten sonra yumuşama olmaması için üzerini kapatmamak gerekiyor.
Ben elmalı olarakta hazırlıyorum.
Bakınız; Elmalı Örgü Milföy
Aynı gün içinde tüketildikten sonra bir sorun olmuyor.
Kolay gelsin, kızınızın doğum günü şimdiden kutlu olsun.