Enginar Pane tarifini Mis Kokulu Lezzetler blogunun sahibi Mine'de gördüm.
Değişik enginar tariflerini denemeyi çok sevdiğim için hemen not alıp, denedim.
Önerisine uyup, bol salata ve sarımsaklı yoğurt ile servis yaptım.
Açıkçası beni şaşırtacak kadar lezzetli olmuştu.
Enginarlar ortadan kalkmadan bir denemenizi tavsiye ederim.
"Afiyetle Kalın"
ENGİNAR PANE;
Malzemeler;
4 adet çanak şeklinde temizlenmiş enginar,
1 adet limon,
Yarım paket pane harcı,
Tuz, kırmızı pul biber, isteğe göre baharatlar,
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ.
Tarifi;
Çanak şeklinde ki enginarları limonlu suda haşlayın.
Haşlanan enginarlar ıslakken tuzunu, baharatını ekleyin, pane harcına bulayın.
Kızgın sıvı yağda kızartıp, kağıt havlunun üzerine çıkarın.
Bol salata ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Canım ellerine sağlık enginara bayı
YanıtlaSillırım sunumda enfes öpüyorum...
Canım seni kutluyorum.Yeni tatlar en sevdiğim türdür.Ellerine kollarına sağlık,hemen deneyeceğim.Seni kocaman öpüyorum.Sevgilerrrrrrr....
YanıtlaSileline sağlık.bizde bu akşam enginar yiyeceğiz ama izmir usulu.
YanıtlaSilküçük enginarlar temizlendikten sonra yeşil yapraklı ile birlikte yaprakları hiç koparılmadan suda haşlanıyor.
daha doğrusu acı suyu çıkana kadar kaynatılıyor.sonra kemikli et ve salçalı sosta pişiriliyor.
yaprakları sıyrıla syrıla afiyetle yeniyor.
:))
görüşmek üzere...
Ellerınıze sağlık ne yazık kı buralarda bol şekıl de engınar bulmak zor ..
YanıtlaSilAfiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
MİNECİM DENEDİĞİNDE DE AKLIMDA KALMIŞTI MUTLAKA DENEMEM ŞART OLDU LEZZETİNİ ŞİDDETLE MERAK ETTİM :)
YanıtlaSilCANIM ELLERİNE SAĞLIK AFİYET BAL OLSUN
Ellerine sağlık arkadasım enginarı çok severek tüketirim.Ama pane olarak hiç denememiştim mutlaka deneyeceğim.Sevgiler...
YanıtlaSilMuhteremciğim sunumunu görünce insanın hemen mutfağa girip yapıveresi aynı şekilde hazırlayıp yiyesi geliyor ellerine sağlık bende görünce aklıma koymuştum ama enginar almak için büyük markete gitmek lazım daha gidemedim alınca bir tanesini kendim için yapıcam inşaallah afiyetler olsun size sevgiler yakında pasta ve kekler etkinliğim olacak senden de şık bir pasta gelir değilmi:D sen olmadan olmaaaaz sevgiler
YanıtlaSilEvet bende görmüştüm aynı tarifi çokta merak etmiştim hala deneyemedim..sizdende onay aldığına göre denemek vacip oldu..:)
YanıtlaSilellerinize sağlık,sevgiler
ablam ellerine sağlık, ben de bayılıyorum enginara
YanıtlaSilEnginar tam bir şifa deposu. Ellerinize sağlık. Çokda leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Muhterem Hanım elinize sağlık . Tarifimi beğenip denemeniz ve yayınlamanız beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim. Sunumunuz her zamanki gibi harika lezzetininde nefis olduğunu biliyorum:))İzmirden sevgiler...
YanıtlaSilBen haricinde ev halki sevmiyor,ama bu nefis tarifi deneyecegim onlar yemesede
YanıtlaSilhafif pratik saglikli olmus sunumda istah acici
sevgilerimle
enginar olsun dünya dursun.en sevdiğim sebze....doğuda uzun yıllar görev yapınca hasret kalmıştık...şimdi acısını fazlası ile çıkarıyorum...ellerine sağlık canım....birde enginarın yağda bekletilerek marine şekli var o da nefis oluyor...tavsiye ederim...öptüm...
YanıtlaSilselam canım senin için bloğumda bir hediyem var alırsan sevinirim bekliyorum sevgiler
YanıtlaSilhayatım ellerine sağlık olduKça besleyici ve lezzetli görünüyor..sevgilerimle öpüyorum
YanıtlaSilEvet,
YanıtlaSilben de Mine de görmüştüm bana da değişik bir tarif geldi ...
Dediğin gibi en kısa zamanda denemeli yoksa seneye kalır...
Ellerine sağlık canım......
Nefis görünüyor.
Hayırlı cumalar dilerim........
Chaplin Cafe (BURCU)
YanıtlaSilEnginara bayılırım :)
Yoğurt ile yenmesi ilginç geldi diyete ara verince denemek istiyorum umarım ben de beğenirim.
Ellerine sağlık!