Özellikle kabak kızartması yaz aylarında sık sık masalarımızda yer alır.
Kabak pane, kabak kızartmasından farklı olarak dışında ki çıtır çıtır hamuru ile çok farklı bir lezzet sunuyor.
Eğer kabakları yuvarlak dilimler halinde keserseniz pane malzemesi ile pişince küçük hamur toplarına dönüşüyorlar.
Ben genellikle panelerimi maden suyu ile hazırlarım fakat bu sefer Narince'de gördüğüm bu pane malzemelerini kullandım, sonuçtan çok memnunum.
Aynı malzeme ile bostan patlıcanlı da hazırladım, tarifi👉BURADA
Kabak ile hazırladığım tüm tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
KABAK PANE;
Malzemeler;
4 adet kabak,
Pane için;
1 su bardağı süt veya su,
1 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı karbonat,
Tuz,
Kızartmak için; sıvı yağ.
KABAK PANE TARİFİ;
Kabakları yıkayın, dış kabuğunu soymayın!
Eğer bebek kabak kullanıyorsanız uzunlamasına ince dilimler halinde kesin.
Normal kabak kullanıyorsanız yuvarlak ince dilimler halinde kesin.
Pane malzemelerini karıştırarak pane sosunu hazırlayın.
Sosun kıvamı koyu bulamaç halinde olacak, gerekirse biraz daha süt veya su ekleyebilirsiniz.
Kabakları bu karışıma bulayarak, kızartın.
Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis papın.
Not;
Kabak paneyi çıtır çıtır yemek istiyorsanız sıcakken tüketin, üzerine sos ya da yoğurt dökmeyin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
2012 yılına ait, 15.Geleneksel İsmek Feshane Sergisinin yayını sona erdi.
2,5 ayda, 3.000'nin üzerinde resim ve 74 bölüm süren uzun ve yorucu bir sergi yayınına hazırladığım fihrist ile son noktayı koydum.
2,5 ayda, 3.000'nin üzerinde resim ve 74 bölüm süren uzun ve yorucu bir sergi yayınına hazırladığım fihrist ile son noktayı koydum.
Fihrist ile istediğiniz branşın sergi resimlerine kolayca ulaşabilirsiniz.
nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilımm ellerine sağlık canım harika :)
YanıtlaSilNecla Ablanın tarifinden bende çok memnun kalmıştım ablacım..
YanıtlaSilsık sık da yapıyorum:)
ellerine sağlık seninde..
sevgiler..