Patlıcanın kızartması nefis oluyor, ah bir de az yağ çekseydi, sağlıklı olsaydı : )
Neyse ki sık sık yapmıyoruz.
Bu tarifi Narince'de gördüm, hemen denedim, bayıldım : )
Hatta aynı sos malzemesi ile kabak bile pişirdim.
Sosun tadı pişince aynı krepe benziyor, pişirdiğiniz patlıcanları sıcakken çıtır çıtır hemen tüketin.
Bekleyince veya üzerine sos dökünce yumuşuyorlar.
Diğer patlıcan tariflerimi görmek için, bakınız;
Patlıcan Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
PATLICAN BALIĞI-LALENGİ;
Malzemeler;
4 adet patlıcan,
Pane için;
1 su bardağı süt veya su,
1 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı karbonat,
Tuz,
Kızartmak için; sıvı yağ.
TARİFİ;
Patlıcanları alacalı soyun, tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
Suyun içinden sıkarak çıkarın.
İnce dilimler halinde kesin.
Not;
Kalın dilimlerseniz, patlıcanlar pişmeyecektir.
Pane malzemelerini karıştırarak pane sosunu hazırlayın.
Sosun kıvamı koyu bulamaç halinde olacak, gerekirse biraz daha süt veya su ekleyebilirsiniz.
Patlıcanları bu karışıma bulayarak, kızartın.
"Afiyet Olsun"
Afiyet olsun sevgili Muhterem. Biz de çok sevdik lalengiyi, ama dediğin gibi bekletmeye gelmiyor hemen yemeli. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilHayırlı cumalar, Çok güzel,çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar..
Tam sıcak sıcak kahvaltılık olmuş. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilYaz demek eve dönerken patlıca kızartası kokusu demek
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım
İyi hafta sonları
ellerine sağlık canım harika.
YanıtlaSilTarifinin yaptım yayınladım. Tekrar ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Sevgili Nilay,
SilTarifi beğenip, denemene çok sevindim.
Eminim güzel olmuştur, ellerine sağlık.
Ben durutarifler
YanıtlaSilAynı harcın içine sarımsak katarak da harika bir lezzet ya anlayabilirsiniz.hatta kekik bile.bir de ayni harcı patates kabak ispanak dereotu balığında da deneyebilirsiniz.gerçekten şahane oluyor.yani sizin üreticiliğinize kalmış.afiyet olsun
YanıtlaSil