YE#52 DAVET YEMEKLERİ;
Artık gelenekselleşen, etkinliklerde ki ilk göz ağrımız olan ye# yemek etkinliği ne yazık ki bazı aylarda ev sahipliğini üstlenen arkadaşlarımızın bloglarını güncellememeleri sebebi ile aksıyor.
Geçen ay bu sebeple etkinlik yapılamadı.
İnşallah bundan sonra ki etkinliklerde böyle sorunlar olmaz ve etkinliğimiz daha nice sayılara ulaşır.
Yemek etkinliğimizin 52.sinin ev sahipliğini ise Birsenin Mutfağı blogunun sahibi olan arkadaşımız Birsen üstlendi, kendisine kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Etkinliğimizin konusu; Davet Yemekleri.
Nasıl bir tarifle katılsam diye düşünürken aklıma aylar önce Mandalin Çıkmazı (eski adı ile-Ofis Yemekleri-Yıldız) blogunda gördüğüm zaman, tarife ve görüntüsüne vurulduğum ve deneyip, yaptığım "kırmızı biber dolgulu fırın makarna" ile katılmaya karar verdim.
Makarnanın içine tek tek kırmızı biber doldurduğunuz için zahmetli ama hem görüntüsü hemde nefis tadı ile ev halkının ve misafirlerinizin gönlünü kazanacak kadar güzel bir tarif.
"Afiyetle Kalın"
KIRMIZI BİBER DOLGULU FIRIN MAKARNA;
Malzemeler;
1 paket kalın kesme makarna,
Tuz,
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ,
3 yemek kaşığı un,
3 su bardağı süt,
Tuz, karabiber.
Üzerine;
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Kırmızı biber dolgulu fırın makarna tarifi;
Bu tarif için kalın kesme makarna kullanılıyor.
Ben Barilla'nın (Tortıglıonı) kalın kesme makarnasını kullandım.
Makarnayı kaynayan tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
Kırmızı biberleri haşlayıp, zarını soyun.
Ben kırmızı biberlerimi sonbaharda haşlayıp, zarını soyup, buzluğa kaldırıyorum.
Kırmızı biber olarak onları kullandım.
İsterseniz hazır satılan közlenmiş kırmızı biber kullanabilirsiniz.
Şerit şerit kestiğiniz kırmızı biberleri haşlanmış makarnanın içine doldurun.
Doldurdurduğunuz makarnaları yağlanmış fırın kabına 1 sıra olarak dizin.
Fırın kabı olarak Borcam'ın kare tepsisini kullandım.
Beşamel sosu yapmak için;
Tereyağını eritin, üzerine sürekli karıştırarak unu ekleyin.
Unu kavurup, ılık haldeki sütü ekleyin.
Tuzunu ilave edip, muhallebi gibi oluncaya kadar sürekli karıştırın.
Topaklanırsa blender ile çırpın.
Bir sıra dizdiğiniz makarnanın üzerine beşamel sos yayın.
Tekrar kırmızı biberle doldurulmuş makarna ve yine beşamel sos ile makarnalar bitinceye kadar bu işleme devam edin.
En son beşamel sosu sürün.
Beşamel sosun üzerine, 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirin.
Önceden ısıtılmış, orta hararetteki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Kesip, dilimlemeden önce en az 10-15 dakika dinlendirin.
Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Muhteremcim ellerine sağlık canım
YanıtlaSilbu benim uydurduğum bir makarna çeşitiydi bu kadar çok beğendiğini
bilmiyordum :))
çok mutlu oldum evet biraz zahmetli ama çok güzel oluyor tabi sen de harika sunmuşsun her zamanki gibi canım afiyetler olsun...
Canım arkadaşım muhteşem görünüyor
YanıtlaSilgerçekten o güzel ellerine sağlık.
Mutlu haftalar çok öpüyorum...
Yıldız'a;
YanıtlaSilCanım,
Bu tarifi sayfanda gördüğüm anda "ben bunu yapmalıyım" dedim ve denedim.
Beni hem görüntü hemde tat olarak hiç yanıltmadı.
Tarifi Blogcu'da yayınlamıştın, Blogspot'a geçtiğin zaman bu tarife henüz yer vermediğin için tarife değil genel olarak sayfana link verdim.
Derya'ya;
Güzel sözlerin için teşekkür ederim canım, sana da mutlu haftalar...
ÇOK ZOR BİR TARİF MANTI YAPMAK GİBİ BİR ŞEY HERHALDE İNSAN YEMEĞE KIYAMAZ BU YEMEĞİ ELLENİZE SAĞLIK SEVGİLER
YanıtlaSilMuhteremcim sabırlı arkadaşım benim:))çok çok nefis görünüyor muhteşem olmuş ellerine emeğine sağlık canım benim:)kucak dolusu sevgiler..
YanıtlaSilGörüntü süperrr tadından hiç şüphem yok ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com/
ayyy çok güzel bir görüntü olmuş mutlaka tadıda güzeldir biraz emekli ama sanırım değer ellerine sağlık muhterem arkadaşım bende izninle sayfandaki diğer güzellikleri haber almak için seni izlemey aldım sevgiler bende beklerim
YanıtlaSilÇok güzel harika olmuş,ellerine sağlık,Mutlaka bende denemeliyim.Bunu ilk akıl edenleride tebrik ediyorum.Sevgi ve saygılarrr...
YanıtlaSilMuhteremcim ellerine saglik süper gözüküyor.Böylesini hic denemedim..
YanıtlaSilIlk firsatta denemem lazim...
Etkinlik konusuna gelince cok haklisin.Son günlerde etkinlikler hem cok sönük geciyor hemde senin dedigin gibi bazi blogcular etkinligi her hangi bir sebebten dolayi hazirlamiyor...3 yildir etkinlilere katiliyorum eskiden bir heyecanla etkinligi beklerdim simdi benimde hevesim kalmadi.....
çok güzel olmuş canım ,nefis çok lezzetli gözüküyor
YanıtlaSileline sağlık
sevgiler
çok güzel olmuş canım ,nefis çok lezzetli gözüküyor
YanıtlaSileline sağlık
sevgiler
Canım görüntü herzamanki gibi nefis ellerine sağlık...
YanıtlaSilgerçekten şahane...makarnayla yapılabilecek en güzel tariflerden biri olmuş.ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ama sabır işi :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMUHTEŞEM BİR GÖRÜNTÜ ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilzahmetli ama çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....
YanıtlaSilBöyle zahmetli ama görünüşüde lezzetide harika olan tatları çok beğeniyorum.Tuz biber dwergisinde tariflerinize de baktım elinize sağlık.Sevgiler.Mine
YanıtlaSilemek vermişsiniz ama değmiş,görüntü harika...
YanıtlaSil