Sayfalar

12 Temmuz 2012 Perşembe

MUZLU BONBON

Bonbon hazırlarken genellikle bisküvi kullanılır ama bu tarifte ben bisküvi yerine kek kullandım.
Kek olarak evde yenmemiş kalan kekinizi de kullanabilirsiniz, yapacağınız ölçüye göre bir pandispanyanın tek katını da kullanabilirsiniz.
Daha önce farklı meyvelerden, değişik bonbonlar yapmıştım, bu tarifle birlikte onların resimlerini ve linklerini ekledim, biri mutlaka sizin damak tadınıza uyar : )
"Afiyetle Kalın"




MUZLU BONBON;
Malzemeler;
3 adet muz,
1 adet pandispanyanın 1 katı, yada 1 paket hazır kek,
2 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz içi, tarçın.
Üzeri için;
Hindistan Cevizi.
TARİFİ;
Keki ufalayın, içine çatalla ezip püre haline getirdiğiniz muzları ilave edin.
Öğütülmüş ceviz içini ve tarçını ilave edip, hafifçe yoğurun.
Eğer toparlanmayacak kadar cıvıksa biraz daha kek ufalayabilirsiniz.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
Bir tabağın içine hindistan cevizi serpin, hazırladığınız bonbonları hindistan cevizinin üzerine yerleştirip, sallayarak her tarafına hindistan cevizi bulanmasını sağlayın.
"Afiyet Olsun"

 DİĞER BONBON TARİFLERİM;



[irmiklibonbonlar-muhteremleafiyetle+(1).JPG] 

 

7 yorum:

  1. ellerine sağlık canım...harikalar..sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  3. Elinize saglık hemşerim deneyecegim insallah

    YanıtlaSil
  4. ne güzel bonbonlar bunlar,yapmasi bana göre ezveli ama ellerinize saglik cok nefis görünüyorlar

    YanıtlaSil
  5. Hepsi birbirnden lezzetli, ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Eminim muzlu olanları en çok sevilenleridir, bizim ailede öyle en azından ;) Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. bonbonlarda sarı tabakta çok güzel:))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...