28 Kasım 2011 Pazartesi

CEZERYE-HAVUÇLU TOPLAR

Bu tarif Lezzet dergisinin 2010 Nisan sayısında yayınlanmıştı.
Hilal'in doğum gününde bonbon tarzı bir tatlı bulunsun diye son anda menüye eklemiştim.
O gün ilk defa yaptığım halde beni hiç mahcup etmedi.
Hazırlarken hemen kıvama geliyor ve çok lezzetli oluyor.
Bu tarifte havuç püresi bisküvi ile toparlanıyor, bir de muzlu bonbon tarifim var onu kek kullanarak hazırlıyorum, tarifi BURADA
"Afiyetle Kalın"
CEZERYE-HAVUÇLU TOPLAR;
Malzemeler;
3 adet orta boy havuç,
1,5 paket petibör,
1 su bardağı su,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 yemek kaşığı margarin,
Yarım su bardağı ceviz içi,
1 yemek kaşığı tarçın,
Üzerine serpmek için;
Hindistan cevizi.
TARİFİ;
Havuçları yıkayın, dışını kazıyıp, rendeleyin.
Su, şeker ve vanilya ile birlikte pişirin.
Soğuduktan sonra içine margarin, ceviz içi, tarçın ve bisküviyi ilave edip, yoğurun.
Not;
Cıvık bir hamur olursa kıvamını buluncaya kadar bisküvi ekleyin.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın.
Not;
Elinizi ıslatırsanız daha kolay yuvarlayabilirsiniz.
Yuvarladığınız topları hindistan cevizine bulayın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bugünlerde gezi sayfamda İstanbul'da ki sonbahar görüntüleri olacak.
İlk gezimiz Yıldız Parkı'na, ayrıntılı resimleri görmek hazırladığım videoyu izlemek için, bakınız;

17 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık bende benzer bir tarifle yapıyorum enfes zaten böyle ufak atıştırmalıklara bayılı
    yorum sımsıcak sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. bir tane aldım kaçtım eline sağlık olsun :D

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim lezzetlerden biridir bu ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. benimde tadını çok beğendiğim ve ilk yaptığım bonbonlardan biridir ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık ablacımm çok seviyorum bende bu havuçlu cezeryecikleri:)

    YanıtlaSil
  7. Canım çok guzeller,ellerıne saglık.Bende bu güzel atıştırmalıklardan yapıyorum,acıl durumlarda da ıyı kurtarıcı oluyor.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım cezeryeyi çok severim..

    YanıtlaSil
  9. Eskilere götürdün beni muhteremcim:))ne kadar sık hazırlardım gün sofralarına:)şimdi o enerjim yok): blogger olmak daha kolay galiba.
    Ellerine sağlık canım enfes gözüküyor.
    öpüyorum canım...

    YanıtlaSil
  10. Canim ellerine emeklerine saglik benim sevdigim nefis bir tat .Hayirli aksamlar diliyorum .

    YanıtlaSil
  11. Adsız23:21

    selamlar ablacım.havuçlu toplar kızımın d.günü menüsü için not alındı çoktan. görünüm olarak süper.ablacım bizim köylerimizde bayramlarda yufka arasında dağıtılan helva tarfini biliyorsan paylaşabilirmisin.miyana mıydı tam hatırlamıyorum ama.valla çoktandır arıyorum bulamadım.bari kendim yapayım.başarılar teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
  12. Ohhhh bi tane alasım gelsi valla.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  13. Hangisine yorum yazsam şaşırdım, alttaki çorbaya mı, bu havuçlu güzele mi? Çok güzel çok, ellerine sağlık Muhterem.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Muhterem Hanım,
    Sanırım ben çok iştahlı biriyim:) tüm yemeklerle ilgili bir anım var. Lakin bu havuçlu toplarla ilgili kötü bir anım olduğu için kendim hiç yapmadım, bir gün sizin tarifinizle bu ön yargımı kırayım:))
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  15. muhterem hanım,havuçları su yerine süt ile pişirsek nasıl olur?birde margarini eritipmi katıcaz yoksa,havuçların ılıklıgında kendimi eriycek?

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Naz,
    Havuçları su yerine süt ile pişirmek değişik bir fikir ama nasıl bir sonuç çıkacağını bilmiyorum.
    Süt olduğu için daha çabuk bozulma riskinin olacağını sakın unutma.
    Margarini eritmene gerek yok, havucun ılıklığı ile hemen eriyor.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  17. muhterem hanım ilginize alakanıza çok teşeşkkür ederim,yemek pasta kurabiye vs her lezzet için ilk takip ettiğim blog sizinki :)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...