4 Mayıs 2017 Perşembe

KIRMIZI PANCAR KIZARTMASI

Muhterem'le Afiyetle
Geçenlerde aklıma kırmızı kök pancarı kızartmak geldi.
Dedim ki patates bir kök sebze ve kızartması muhteşem oluyor.
Pancarda bir kök sebze olduğuna göre o da patates gibi güzel bir sonuç verebilir.
Üstelik ben pancardan cips yapıyorum ve kıtır kıtır çok lezzetli oluyor.
Hemen evdeki pancarları soydum, dilimledim, kızartttım.
Sonucu merak ediyorsunuz değil mi?
Açıkçası tahminlerimin dışında şeyler oldu, mesela ben çıtır çıtır olacak zannettim ama olmadı.
Pancar kızarınca şaşılacak derecede yumuşadı 😯
Tadının daha buruk olacağını zannediyordum ama sanki üzerine şeker serpmişim gibi tatlı bir hali vardı.
Tadına bayıldım, o tatlımsı tadı çok hoşuma gitti. 


beet root
Kırmızı pancar kızartmasını kahvaltıda kullanabilirsiniz.
Ayrıca et-tavuk-köfte-balık gibi yemeklerin yanında garnitür olarak servis yapabilirsiniz.
Bugüne kadar yayınladığım kırmızı pancar tarifleri 👉BURADA

beet root recipes
KIRMIZI PANCAR KIZARTMASI;
Malzemeler;
3 Adet kırmızı kök pancar,
Tuz,
Kızartmak için;
Sıvı yağ,
Sunum için;
Ketçap, mayonez.

KIRMIZI PANCAR KIZARTMASI TARİFİ;
Kırmızı pancarı yıkayın, kabuklarını soyun.
1 parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
Halkaları da parmak gibi çubuk şeklinde kesin.
Kızartma tenceresinde sıvı yağı ısıtın.
Yağ ısınınca tencerenin içine bir avuç doğranmış pancar atın.
Pancarı yağa attıktan sonra hemen karıştırmayın.
Biraz kızardıktan sonra karıştırın.

Kızaran pancarları kevgir ile yağın içinden çıkarın, tuzunu serpin.
Kağıt havlu veya peçete serdiğiniz tabağın içine alın.
Diğer pancarları da bu şekilde kızartın.
İsterseniz kahvaltı da isterseniz et-tavuk-köfte-balık yanında sıcak olarak servis yapın.

kök kırmızı pancar tarifi
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...