Sayfalar

13 Temmuz 2012 Cuma

KARPUZ PASTASI

Muhterem'le Afiyetle
Sıcaklar kendisini iyiden iyiye hissettiriyorken, hem sağlıklı, hem şık, hemde zahmetsiz bir pasta yapmaya ne dersiniz?
Her ne kadar adı pasta olsa da bu tarif bildiğiniz karpuzun farklı bir şekilde kesilip, süslenmesinden ve sunulmasından oluşuyor.
Yaz masalarında karpuzu bu şekilde masaya getirip, görsel bir sunum yapabilirsiniz.
Çocuklarında çok severek yiyeceklerinden eminim.
Orjinal tarifin ismi "Watermelon Cake" ve  Martha Stewart'a ait.




watermelon cake
KARPUZ PASTASI;
Malzemeler;
1 adet orta boy karpuz,
Süslemek için; Nane yaprakları kullanabilirsiniz.

TARİFİ;
Karpuzu yıkayıp, kurulayın.
Tam karnından 4 parmak genişliğinde bir daire çıkarın.
Üçgen dilimler halinde kesip, servis tabağına tekrar daire olacak şekilde yerleştirin.
Yapım aşamalarını görmek için bu sayfaya tıklayabilirsiniz.

parizyen kaşık görseli
Karpuzun üzerinde ki minik topları yapmak için parizyen kaşık kullanın.
Parizyen kaşığınız yoksa dondurma kaşığı kullanabilirsiniz.

Karpuzun diğer yarısından Parizyen kaşıkla küçük yuvarlaklar çıkarın.

Çıkardığınız minik karpuz toplarını karpuzun üzerine yerleştirin.
Not;
Kalan karpuz parçalarını Karpuz Kokteyli yaparak değerlendirebilirsiniz.

Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

22 yorum:

  1. Ama bu çok şık bir sunum olmuş, Çeşmedeyim ve misafirlerime haftasonu bunu yapacağım.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Çok ama çok beğendim, elelrinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  3. şahane olmuşşş ellerine sağlık canım bayıldım...

    YanıtlaSil
  4. harika bir fikir ve sunum olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Harika bir sunum,bayıldım resmen! Ellerinize sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ayyyy çok şeker, faceimde paylaşabilir miyim fotoyu... :)

    YanıtlaSil
  7. bayıldım görüntüye canım.tablo gibi.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Muhterimcim harikasın ya ellerine sağlık. resmi ilk görünce ben yapamam dedim ama sona gelince yaparım pasta tatlı nöbetleri için idael...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Aaaaa cok şık bir sunum..Bayildim….Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  10. çok şeker olmuş. tesadüf benim ufaklık da yanımda idi. bir karpuz ve pasta delisi olarak bayıldı. eline sağlık. afiyet şeker olsun.

    YanıtlaSil
  11. bu güzellik ne böyle .harika olmuş.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. ooh oooh içim serinledi şimdi bu görüntüyle ,bayıldım :)

    YanıtlaSil
  13. Süper bir pasta bu. zahmetsiz tamanen el yeteneği..beceri ister biraz

    YanıtlaSil
  14. Çok tatlı olmuş çok şeker bu ya!
    Pasta pasta evett:-)

    YanıtlaSil
  15. sunum süper!!! ellerinize sağlık karpuz üzerinde kavunda sunabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  16. bayıldım ince ve şık bir görüntü.

    YanıtlaSil
  17. Adsız11:28

    Çok hoş bir sunum olmuş gerçekten. Yazın karpuzdan daha güzel bir yiyecek yok. Bir de böyle süslü haline hiç hayır denmez. Emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. harika bir görüntü! ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  19. muhteşem görünüyorrr!

    YanıtlaSil
  20. Muhteremciğim karpuz pastada kullandığın aparatın adr nedir ben aylardır arıyorum bulamadım veya nerden aldınız.
    Bu kaşığı özgür şefte kullanmıştı ona meil atmıştım cevap alamadım yardımlarınızı ve cevabınızı bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gülten,
      Karpuz pastada kullandığım aparatın adı "parizyen kaşık" olarak geçiyor.
      Ben Eminönü'nden pasta malzemeleri satan dükkanlardan almıştım.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...