Toplam olarak 16 kişiydik.
Masam en fazla 10 kişi aldığı için başka bir masa daha kurdum, bu şekilde hepimiz aynı anda iftarımızı yapmış olduk.
Menüde yaz sıcakları yüzünden hafif yemeklere yer vermeye çalıştım.
Yaz iftarlarında salata çeşitlerine ağırlık veriyorum ve bu salatalardan birisi mutlaka yoğurtlu oluyor.
Bu iftarda yoğurtla hazırlanan tavuklu-garnitürlü salata, klasik göbek salata hazırladım.
Börek olarak ıspanaklı börek hazırladım.
Yemek olarak mantar çorbası, Afyon usulü patlıcan böreği, pirinç pilavı ve et kavurması hazırladım.
Tatlı olarak daha önce farklı bir versiyonunu yaptığım "kadayıf mantolu, kekli tatlı" hazırladım.
O gün kullandığım peçeteler İstanbul'da ki iftar saatine yakın bir saati gösteriyordu :)
İFTAR YEMEĞİ MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Yemek Menüsü;
Mantar Çorbası
Afyon Usulü Patlıcan Böreği
Pirinç Pilavı
Et Kavurma
Ortadakiler;
Hurma ve Güllü Lokum
Tatlı olarak;
"Afiyetle Kalın"
Ellerine sağlık Muhterem Abla. Allah kabul etsin.
YanıtlaSilAmin, sağolasın canım :)
Sil