O tarifte kadayıflar kekin içine karıştırılıyordu.
Kadayıf kekin içinde fazla kızarmadığı için çok belli olmuyordu.
Bende "bu tarifi en kısa zamanda yeniden yapmalıyım fakat bu sefer kadayıfı kekin altına ve üzerine sererek hazırlamalıyım" diye düşündüm.
Kadayıfın kekin üzerine serilince daha iyi kızaracağını zannetmiştim ama pek bir farkı olmadı.
Güzel oldu ama kadayıfın renginde bir değişiklik olmadı.
Kadayıfın renginin değişmesi için sanırım önden bir kavurma yapmak gerekecek.
Bu tatlıyı geçtiğimiz günlerde gelen iftar misafirlerime hazırladım.
Misafirlerime hazırladığım iftar masasının resimleri 👉BURADA
Daha önce tarifini verdiğim Kadayıflı Kekli Tatlı tarifi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
KADAYIF MANTOLU, KEKLİ TATLI;
Malzemeler; (Dikdörtgen Borcam İçin)
200 gram tel kadayıf,
Kek malzemeleri;
5 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi,
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi,
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker,
5 su bardağı su,
4-5 damla limon suyu,
4-5 damla limon suyu,
Süslemek için;
Ceviz içi.
KADAYIF MANTOLU, KEKLİ TATLI TARİFİ;
Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.
Kaynadıktan 10 dakika sonra 4-5 damla limon suyu sıkın.
5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
Soğumaya bırakın.
Kaynadıktan 10 dakika sonra 4-5 damla limon suyu sıkın.
5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
Soğumaya bırakın.
Kek hamuru malzemelerini sırasıyla ekleyip karıştırma kabına alın
ve karıştırın.
Fırına dayanıklı tepsinin (ben dikdörtgen Borcam kullandım) içine kadayıfın yarısını tiftikleyerek serin.
Üzerine hazırladığınız kek hamurunu dökün.
Kek hamurunun üzerine kadayıfın diğer yarısını tiftikleyerek yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçip, biraz soğuduktan sonra soğuk şerbeti azar azar üzerine dökün.
Şerbetini çekmesi için 1-2 saat dinlendirin.
Dilimleyerek, üzerine ceviz içi yerleştirerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Fırına dayanıklı tepsinin (ben dikdörtgen Borcam kullandım) içine kadayıfın yarısını tiftikleyerek serin.
Üzerine hazırladığınız kek hamurunu dökün.
Kek hamurunun üzerine kadayıfın diğer yarısını tiftikleyerek yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçip, biraz soğuduktan sonra soğuk şerbeti azar azar üzerine dökün.
Şerbetini çekmesi için 1-2 saat dinlendirin.
Dilimleyerek, üzerine ceviz içi yerleştirerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...