Güne kahve içerek başlayanlardan mısınız?
Açıkçası ben çaycıyım, çay içmeyi severim.
Keyif anında bile aklıma önce çay gelir, kahveyi ara sıra içerim.
Bizde kahveyi özellikle Türk kahvesini eşim ve kızım çok sever.
Oğlum benim gibi çay tercih eder, damadım ise gördüğüm en sıkı kahve sever.
Kağıt bardakta daha önce de kek yaptım, hatta poğaça bile pişirdim.
Kağıt bardakta veya kağıt muffin kaplarında yapılan tariflerin en iyi tarafı, her kek kendi bardağı ve kabı içinde olduğu için, yiyecek olan kişi seçip alıncaya kadar hiç kimsenin eli değmiyor.
İçinde ki malzeme piştikten sonra çok rahat çıkıyor.
Bu tarifi kağıt bardak yerine muffin kaplarında da yapabilirsiniz.
Not;
Kek normal bir şekilde kabardı, ben yanlarınında piştiğini görebilmeniz için yukarı çıkararak resimlerini çektim.
"Afiyetle Kalın"
Sayfalar
▼
29 Kasım 2016 Salı
24 Kasım 2016 Perşembe
TRABZON HURMALI, LABNELİ TATLI
Trabzon hurması göz alıcı rengi olan, kendisini tezgahta hemen fark ettiren bir sonbahar meyvesidir.
Bazı yerlerde adı Cennet hurması veya Cennet elması diye bilinir.
Meyve olarak tüketmenin dışında ne yazık ki çok bilinen tarifleri yok.
Ben bir kaç yıldır bu meyvenin kullanım alanlarının tariflerinin artması için ya gördüğüm Trabzon hurmalı tarifleri yapıyorum.
Ya da daha önce farklı meyvelerle yaptığım tarifleri Trabzon hurması ile yapıyorum.
Bugünkü tarifimiz de tam bu şekilde ortaya çıktı.
Labne ve meyve püresi ile hazırladığım bir tatlı tarifim var.
Daha önce Mürdüm eriği ve incirle hazırladım.
Geçtiğimiz günlerde neden Trabzon hurması ile olmasın dedim ve hazırladım.
Lezzetini çok beğendim, çocuklara Trabzon hurması yedirmek için çok güzel bir tarif oldu.
Bazı yerlerde adı Cennet hurması veya Cennet elması diye bilinir.
Meyve olarak tüketmenin dışında ne yazık ki çok bilinen tarifleri yok.
Ben bir kaç yıldır bu meyvenin kullanım alanlarının tariflerinin artması için ya gördüğüm Trabzon hurmalı tarifleri yapıyorum.
Ya da daha önce farklı meyvelerle yaptığım tarifleri Trabzon hurması ile yapıyorum.
Bugünkü tarifimiz de tam bu şekilde ortaya çıktı.
Labne ve meyve püresi ile hazırladığım bir tatlı tarifim var.
Daha önce Mürdüm eriği ve incirle hazırladım.
Geçtiğimiz günlerde neden Trabzon hurması ile olmasın dedim ve hazırladım.
Lezzetini çok beğendim, çocuklara Trabzon hurması yedirmek için çok güzel bir tarif oldu.
21 Kasım 2016 Pazartesi
KAHVALTI MASASI-59
Kahvaltı masası resmi paylaşmayalı uzun zaman olmuş.
Bu kahvaltı masasını dün sabah hazırladım.
Menüde kıymalı börek, salçalı sosis, patates kızartması, roka salatası ve yeşil biberli yumurta vardı.
4 çeşit marmelat, 2 çeşit reçel vardı.
Tatlı olarak da haşhaşlı revani hazırladım.
KAHVALTI MASASI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Bu kahvaltı masasını dün sabah hazırladım.
Menüde kıymalı börek, salçalı sosis, patates kızartması, roka salatası ve yeşil biberli yumurta vardı.
4 çeşit marmelat, 2 çeşit reçel vardı.
Tatlı olarak da haşhaşlı revani hazırladım.
KAHVALTI MASASI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Patates Kızartması
Zeytin çeşitleri
Reçellerim;
1- Çilek Reçeli
"Afiyetle Kalın"
17 Kasım 2016 Perşembe
KESTANE ÇORBASI
Kış aylarının vazgeçilmez yemişidir kestane, özellikle soğuk kış günlerinin en sevilen sokak yiyecekleri arasındadır.
Kestane ile pek çok tarif yapabilirsiniz yada sadece fırında pişirip, afiyetle yiyebilirsiniz.
Ben geçtiğimiz hafta kestane ile pek çok tarif hazırlayıp, resimlerini çektim.
Önümüzde ki günlerde burada bol bol kestaneli tarif görebilirsiniz 😃
Hatta daha önce verdiğim kestaneli tarifleri de bir araya toplayacağım kestaneli tarifler dosyası hazırlayacağım 😊
"Afiyetle Kalın"
Kestane ile pek çok tarif yapabilirsiniz yada sadece fırında pişirip, afiyetle yiyebilirsiniz.
Ben geçtiğimiz hafta kestane ile pek çok tarif hazırlayıp, resimlerini çektim.
Önümüzde ki günlerde burada bol bol kestaneli tarif görebilirsiniz 😃
Hatta daha önce verdiğim kestaneli tarifleri de bir araya toplayacağım kestaneli tarifler dosyası hazırlayacağım 😊
"Afiyetle Kalın"
15 Kasım 2016 Salı
HAVUÇLU, YOĞURTLU ŞEHRİYE SALATASI
Şehriye ile hazırlanan salataların hepsini çok seviyorum 😊
Bu arada yeri gelmişken söyleyeyim, artık blogger yazılarımıza emoji ekleme imkanı veriyor, uzun zamandır yazıya ifade bırakamamanın sıkıntısını çekiyordum, açıkçası çok sevindim😊
Tarifimize dönersek, şehriye ile pek çok salata çeşidi yapabilirsiniz.
Ben yaz aylarında sık sık salatalıklı yoğurtlu hazırlarım ama kışın salatalık almadığım için yerine kavrulmuş havuç kullanıyorum.
Şehriyeli salatalar genellikle yoğurtlu olur fakat kavurarak, içine garnitür ekleyerek de salatasını yapabilirsiniz.
Hatta pirinç pilavı gibi önce kavurup sonra su ekleyerek pilavını yapabilirsiniz.
Daha önce hazırladığım şehriyeli salataların ve pilavın tarifini fikir edinebilmeniz için bu yazıya ekliyorum.
Şehriye Salatası
Salatalıklı Şehriye Salatası
Tavuklu Şehriye Salatası
Şehriyeli Kuzu Kulağı Salatası
Arpa Şehriye Pilavı
"Afiyetle Kalın"
Bu arada yeri gelmişken söyleyeyim, artık blogger yazılarımıza emoji ekleme imkanı veriyor, uzun zamandır yazıya ifade bırakamamanın sıkıntısını çekiyordum, açıkçası çok sevindim😊
Tarifimize dönersek, şehriye ile pek çok salata çeşidi yapabilirsiniz.
Ben yaz aylarında sık sık salatalıklı yoğurtlu hazırlarım ama kışın salatalık almadığım için yerine kavrulmuş havuç kullanıyorum.
Şehriyeli salatalar genellikle yoğurtlu olur fakat kavurarak, içine garnitür ekleyerek de salatasını yapabilirsiniz.
Hatta pirinç pilavı gibi önce kavurup sonra su ekleyerek pilavını yapabilirsiniz.
Daha önce hazırladığım şehriyeli salataların ve pilavın tarifini fikir edinebilmeniz için bu yazıya ekliyorum.
Şehriye Salatası
Salatalıklı Şehriye Salatası
Tavuklu Şehriye Salatası
Şehriyeli Kuzu Kulağı Salatası
Arpa Şehriye Pilavı
"Afiyetle Kalın"
11 Kasım 2016 Cuma
KIRMIZI BİBERDE KÖFTE
Bugün size hem çok pratik hemde çok şık bir köfte tarifi vereceğim.
Bu köfte pratik çünkü şekil vermekle uğraşmıyorsunuz, şık bir tarif çünkü kırmızı biberin muhteşem rengi ve bazı modellerinde ortaya çıkan kalp ve çiçek şekli görsellik açısından tabakta çok şık duruyor.
Kestiğiniz zaman kalp şekli çıkabilecek olan biber modellerini evlilik yıldönümü, sevgililer günü menülerinizde kullanabilirsiniz.
Bu tarifi kırmızı rengin çok tercih edildiği yılbaşı masalarında da kullanabilirsiniz.
Ayrıca yeşil biberde doldurarak renkli bir görünüm elde edebilirsiniz.
Benim elimde köy biberi vardı, onlardan da doldurarak bir lokmalık yeşil köfteler elde ettim.
"Afiyetle Kalın"
Diğer köfteli tariflerimi görmek için bakınız; Köfteli Tarifler
Kırmızı biber ile hazırladığım diğer tariflerimi görmek için bakınız; Kırmızı Biber Tarifleri
KIRMIZI BİBERDE KÖFTE;
Malzemeler;
4 adet kırmızı biber (ortası geniş olmalı, yassı olmaması lazım)
Köftesi için;
300 gram orta yağlı kıyma,
1 adet orta boy kuru soğan,
2 yemek kaşığı galeta unu,
3-4 dal maydanoz,
1 adet yumurta,
Tuz, karabiber.
KIRMIZI BİBERDE KÖFTE TARİFİ;
Kıymayı, rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, ince ince doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ile iyice yoğurun.
Not;
Kırmızı biberin dip kısımlarına köfte harcı girmediği için biberlerin dip kısımlarını küçük küçük doğrayıp köftenin içine ekleyebilirsiniz.
Kırmızı biberleri yıkayın, sapını ve tohumlarını çıkarın.
1-Hazırladığınız köfteyi biberlere eşit şekilde doldurun.
2 ve 3-Doldurduğunuz biberleri 1 parmak kalınlığında dilimleyin.
4-Dilimlediğiniz kırmızı biberleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Fırında 180 derecede iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Bu köfte pratik çünkü şekil vermekle uğraşmıyorsunuz, şık bir tarif çünkü kırmızı biberin muhteşem rengi ve bazı modellerinde ortaya çıkan kalp ve çiçek şekli görsellik açısından tabakta çok şık duruyor.
Kestiğiniz zaman kalp şekli çıkabilecek olan biber modellerini evlilik yıldönümü, sevgililer günü menülerinizde kullanabilirsiniz.
Bu tarifi kırmızı rengin çok tercih edildiği yılbaşı masalarında da kullanabilirsiniz.
Ayrıca yeşil biberde doldurarak renkli bir görünüm elde edebilirsiniz.
Benim elimde köy biberi vardı, onlardan da doldurarak bir lokmalık yeşil köfteler elde ettim.
"Afiyetle Kalın"
Diğer köfteli tariflerimi görmek için bakınız; Köfteli Tarifler
Kırmızı biber ile hazırladığım diğer tariflerimi görmek için bakınız; Kırmızı Biber Tarifleri
KIRMIZI BİBERDE KÖFTE;
Malzemeler;
4 adet kırmızı biber (ortası geniş olmalı, yassı olmaması lazım)
Köftesi için;
300 gram orta yağlı kıyma,
1 adet orta boy kuru soğan,
2 yemek kaşığı galeta unu,
3-4 dal maydanoz,
1 adet yumurta,
Tuz, karabiber.
KIRMIZI BİBERDE KÖFTE TARİFİ;
Kıymayı, rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, ince ince doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ile iyice yoğurun.
Not;
Kırmızı biberin dip kısımlarına köfte harcı girmediği için biberlerin dip kısımlarını küçük küçük doğrayıp köftenin içine ekleyebilirsiniz.
Kırmızı biberleri yıkayın, sapını ve tohumlarını çıkarın.
1-Hazırladığınız köfteyi biberlere eşit şekilde doldurun.
2 ve 3-Doldurduğunuz biberleri 1 parmak kalınlığında dilimleyin.
4-Dilimlediğiniz kırmızı biberleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Fırında 180 derecede iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
6 Kasım 2016 Pazar
KABAK CİPSİ
Cips denince akla hemen patates gelir fakat pek çok sebzeyle de cips yapabilirsiniz.
Daha önce kırmızı pancar ile fırında, sultani bezelye ile kızartarak cips hazırlamıştım.
Bakınız;
Kırmızı Pancar Cipsi
Sultani Bezelye Cipsi
Geçtiğimiz günlerde kabak ile fırında cips yaptım.
Pancarla ikisini karşılaştırmam gerekirse pancarın pişme süresi ve suyunu kaybedip kıtırlaşma süresi daha kısa.
Kabak sulu bir sebze olduğu için daha uzun sürede cips kıvamına geliyor.
Pancar daha kısa sürede suyunu kaybedip, çıtırlaşıyor.
Sebze ile cips yapmanın 4 ana kuralı, sebzeyi çok ince doğramak, tepsiye tek tek birbirinin üzerinde olmayacak şekilde yerleştirmek, fırında düşük ısı kullanmak, uzun sürede pişirmek.
Cips denince sanki sebze yüksek ısıda kısa sürede hemen çıtırlaşırmış gibi geliyor ama ne yazık ki öyle değil :(
Cipsi ince doğrayıp, bir de yüksek ısıya maruz bırakırsanız çıtırlaşmayı bırakın, yanıp kömürleşebiliyor.
Sebzeyi kendiniz çok ince doğrayabilirsiniz, ben mandolin rende yada V rende denilen bir rende ile dilimliyorum.
Kabak ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Daha önce kırmızı pancar ile fırında, sultani bezelye ile kızartarak cips hazırlamıştım.
Bakınız;
Kırmızı Pancar Cipsi
Sultani Bezelye Cipsi
Geçtiğimiz günlerde kabak ile fırında cips yaptım.
Pancarla ikisini karşılaştırmam gerekirse pancarın pişme süresi ve suyunu kaybedip kıtırlaşma süresi daha kısa.
Kabak sulu bir sebze olduğu için daha uzun sürede cips kıvamına geliyor.
Pancar daha kısa sürede suyunu kaybedip, çıtırlaşıyor.
Sebze ile cips yapmanın 4 ana kuralı, sebzeyi çok ince doğramak, tepsiye tek tek birbirinin üzerinde olmayacak şekilde yerleştirmek, fırında düşük ısı kullanmak, uzun sürede pişirmek.
Cips denince sanki sebze yüksek ısıda kısa sürede hemen çıtırlaşırmış gibi geliyor ama ne yazık ki öyle değil :(
Cipsi ince doğrayıp, bir de yüksek ısıya maruz bırakırsanız çıtırlaşmayı bırakın, yanıp kömürleşebiliyor.
Sebzeyi kendiniz çok ince doğrayabilirsiniz, ben mandolin rende yada V rende denilen bir rende ile dilimliyorum.
Kabak ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"