Sayfalar

30 Nisan 2019 Salı

SULTANİ BEZELYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Muhterem'le Afiyetle
Şükürler olsun bir sultani bezelye mevsimine daha eriştik😍😍😍
Uzun zamandır beni takip edenler sultani bezelyeyi çok sevdiğimi bilirler.
Bahar gelince çıkmasını sabırsızlıkla beklediğim tek sebze vardır, o da sultani bezelye😊
Ne yazık ki uzun soluklu bir sebze değil😔
Bahar gelince tezgahlarda görünmesi ile bir kaç hafta içinde yok olması bir oluyor.
1-2 haftadır tezgahlarda yer aldı, ilk hafta kilosu 12 liraydı, bu hafta 8 liraya düşmüştü.
Bir sonraki hafta bulunması mümkün olmayabilir.
Her sene sultani bezelye ile klasik tariflerini yaparım, ayrıca blogda yayınlamak ve sultani bezelyeli tariflerimi tekrar hatırlatmak için farklı şekillerde pişirmeye çalışırım.
Çok fazla tarifi olan bir sebze olmadığı için diğer sebzelerle yapılan tarifleri bu sebzeye uyarlayıp yapıyorum.
Tane bezelye ile pilav çok meşhurdur, pek çok mutfakta sık sık yapılır.
Bende bu sefer tane bezelye yerine sultani bezelye ile pilav hazırladım.
Sultani bezelyeyi çok sevdiğim için midir bilmem ama ben tadına bayıldım.
Her bahar mutlaka bu pilavdan yapmaya devam edeceğim.
Not;
Bir önce ki tatlı tarifinde, çay masasının resimlerini yayınlayacağımı söylemiştim fakat bu tarifin zamanı geçmeden yayınlanması gerekiyordu.
Bir sonraki yazı çay masası olacak 😊
"Afiyetle Kalın"




snow peas
Sultani bezelye ile hazırladığım (şimdilik 15 adet) tariflerim 👉BURADA

bahar sebzeleri
SULTANİ BEZELYELİ PİRİNÇ PİLAVI;
Malzemeler;
300 gram sultani bezelye,
2 su bardağı pilavlık pirinç,
1 yemek kaşığı tereyağ,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
4 veya 4,5 su bardağı su,
Dereotu (isteğe bağlı)

SULTANİ BEZELYELİ PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ;
Pirinci ayıklayıp, yıkayın ve üzerini eçecek kadar ılık su doldurup 1-2 saat suda bekletin.

Sultani bezelye kılçıklı bir sebze, bezelyelerin başlarını koparırken yanlarında ki kılçıklarını da çekerek koparın.

Bezlyeleri yıkayıp süzün, büyüklüğüne göre bıçakla 3-4 parçaya ayırın.

Pilav tenceresine tereyağını ve zeytinyağını koyun, tereyağ eriyince içine doğradığınız bezelyeleri ilave edin.
Bezelyeleri 5-6 dakika kadar kavurun.

Suda ısladığınız pirinci iyice süzün.
Biraz kavrulmuş olan bezelyelerin üzerine pirinci ekleyin.

Pirinci, rengi biraz dönene kadar 5-6 dakika kavurun.

Pirincin üzerine sıcak su ilave edin.

Su miktarı olarak, pirincin üzerini biraz geçecek kadar ekleyebilirsiniz.
Su miktarı kullandığınız pirincin cinsine, su çekme kapasitesine ve ocağınızın ısısının yüksekliğine bağlı olarak değişebilir.
Damak tadınıza uygun tuzunu ilave edin.
Düşük ısıda ağır ağır pişirin.
Pilav, pişerken hararetli ocağı sevmiyor.

 Pilav piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirin.

Dereotu severseniz, pilav piştikten sonra doğrayıp ilave edin.
Ben dereotunu sunumda kullandım.

snow peas rice
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...