Sayfalar

29 Aralık 2019 Pazar

PATATESLİ, KIRMIZI BİBER SARMASI

Muhterem'le Afiyetle
2019 Yılının bitmesine sayılı günler kaldı.
Bugünlerde, yeni yıl kutlaması yapan ailelere yılbaşı akşamı için uygun olacak tarifler lazım oluyor.
Yılbaşı masalarının ağırlıklı rengi kırmızı olduğu için kırmızı renkli sebze, meyve ile hazırlanan tarifler daha çok tercih ediliyor.
Bu sebzeler arasında elbette göz alıcı rengi, dolgun yapısı, pek çok tarife uyum sağlaması ile kırmızı biber var.
Bugünkü tarifi kırmızı konseptli masalara çok yakıştığı için yayınlamaya karar verdim.



Tariften bahsedecek olursam;
Közlenmiş kırmızı biber veya marketlerde satılan közlenmiş kırmızı biberlerle kolayca hazırlanan bir tarif.
Marketten alınan közlenmiş biberler sarımsak ile kavanozlandığı için tadında hafif bir turşu kıvamı var.
Fakat bu tarif için bu artı bir değer oluyor, o tat bu tarife çok yakışıyor.
Bu tarifin birde kahvaltı için beyaz peynir ile hazırlananı var,  o turşu tadı peynirle pek hoş olmuyor.
Közlenmiş biberleri, patates püresi ile sarıyorsunuz.
Üzerine bir nane yaprağı ve bir kürdan yerleştiriyorsunuz, işte bu kadar basit.

Tarif ile ilgili linkler;

Kırmızı Biber Tarifleri

Peynirli, Kırmızı Biber Ruloları

Patates Salataları Tarifleri

"Afiyetle Kalın"


PATATESLİ, KIRMIZI BİBER SARMASI;
Malzemeler;
5-6 adet közlenmiş kırmızı biber,
İç malzemesi;
4-5 adet küçük boy haşlanmış patates,
1 adet kuru soğan,
4-5 dal maydanoz,
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz, kırmızı pul biber,
Ayrıca;
Nane yaprakları,
Kürdan.

PATATESLİ, KIRMIZI BİBER SARMASI TARİFİ;
Kırmızı biberleri kendiniz közlemek isterseniz 👉BURADA ki tarife göre közleyin.
Hazır biber kullanırsanız bir işlem yapmanıza gerek yok.

Patates püresini hazırlamak için;
Kuru soğanı çok küçük olacak şekilde doğrayın.
Tencerenin içinde 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı ile diriliği gidene kadar pişirin.
İçine haşlanmış, ezilmiş patatesleri ilave edin.
İnce ince doğranmış maydanozları, damak tadınıza uygun tuzu, baharatları ilave edin.
Orta hararetteki ocakta bir kaça defa karıştırarak kavurun, ocağı kapatın.

Kırmızı biberler bütün olarak közlendiği için iki parçaya ayırın.
Biberin kenarına bir kaşık patates püresi yerleştirin.

Biberi yuvarlayarak rulo yapın.

Biberin ortasına nane yaprağı yerleştirin ve üzerine de kürdan batırın.
Diğer biberleri de aynı şekilde sarıp, hazırlayın.
Servis tabağına dizin.

kırmızı biber mezesi
 "Afiyetle Kalın"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...