Sayfalar

17 Kasım 2008 Pazartesi

KABAK TATLISI

Muhterem'le Afiyetle

Tam balkabağı mevsimindeyiz, her yerde kabak bulmak mümkün.
Kabağı bütün de alabilirsiniz, kesilip-doğranmış olarakta alabilirsiniz.
Kabak tatlısı bizim evde sevilerek tüketiliyor, hamur tatlısı olmadığı için evdekiler daha bir gönül rahatlığı ile yiyorlar.
Ben kabak tatlısını klasik usulde değil, portakal suyu ile ve daha az şekerle pişiriyorum.
Klasik usülde pişirmek için;
Kabakları doğrayıp, üzerine toz şekeri serpiyorsunuz (2 kilo kabak-2 kilo toz şeker)
1 gece bekletip, saldığı su ile ağır ateşte pişiriyorsunuz.
Benim tarifimde; kabağı doğrayıp, üzerine su ve portakal suyu döküp, şekerini ekliyorsunuz ve ağır ateşte pişiriyorsunuz.
Eğer kabak tatlınız artarsa, artan tatlıyı değerlendirmenin çeşitli yolları var.
Birinden biri mutlaka sizin için, özellikle portakalda kabak tatlısını tavsiye ederim.
Bakınız;
Portakalda Kabak Tatlısı

Kabaklı Pasta

Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı

"Afiyetle Kalın"


KABAK TATLISI; 
Malzemeler;
2 kilo kabak,
1 kilo toz şeker,
1 su bardağı portakal suyu,
1 su bardağı su,
1 adet çubuk tarçın,  
Servis için;
Ceviz, kaymak, tarçın.

KABAK TATLISI TARİFİ;
Kabakları iri dilimler halinde doğrayıp, karnıyarık tenceresi gibi dibi geniş bir tencereye dizin.
Üzerine toz şekeri serpin, portakal suyunu, çubuk tarçını ekleyip, tencereyi ocağa yerleştirin.
Kısık ateşte kabaklar pişinceye kadar ağır ağır pişirin.
Soğuyan kabakları servis tabağına yerleştirin.
Kaymak ve ceviz ile servis yapın.
Birde tarçın serperek yemenizi öneririm.
"Afiyet Olsun"

12 yorum:

  1. Adsız14:47

    selamm.tam kabak zamanındayız.bolca kabak tatlısı yapıp yiyelim.aiece çoook severiz kabak tatlısını...nefis görünüyor.eline saglık.
    http://hunerlieler.net

    YanıtlaSil
  2. değişik bir tarif olmuş canım....

    portakallısını denemek lazım...ellerine sağlık...

    merak ettim doğrusu....

    bizimkiler pek kabak yemiyorlar ama ben severim....

    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Tabagi kimse almadan ben alip gideyim bari:)
    Simdi tam zamani valla bende cok severim ama evdekilerin sevdigini söyleyemem:)Eline saglik canim,meyve suyuyla pismesi ilginc.

    Selamlarimla,serap.

    YanıtlaSil
  4. ellerıne saglık ..bizde cok severız:))

    YanıtlaSil
  5. arkadaşım annem kabak tatlısını biraz pişirdikten sonra fırına atıyor ordada kızartıyor çok lezzetli oluyor.üzerine de ceviz.
    eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık, çok severiz kabak tatlısını, tarçın, hindistan cevizi ve ceviz serperim ama hiç portakallı yemedim, bir dahakine deneyeyim, mutlaka nefis olmuştur canım, çünkü çok güzel görünüyor, afiyet olsun, öpüyorum, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. ben kabakları cadılar bayramına saklıyorum . içlerini oyup fener yapıcam:)) ellerine sağlık muhteremcim üzerlerindeki kremalar da pek bi asortik olmuş:))

    YanıtlaSil
  8. Eşiminde benimde en sevdiğmiz tatlıdır.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Merhaba.kabak tatlısı bizim evde de çok sevilir.portakallı denememiştim hiç ama aroması çok güzel olur.çok güzel görünüyor,elinize sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. cok cok lezız gorunuyo ellerınze saglık ablacıgım

    YanıtlaSil
  11. Muhteremciğim nasılsın? Kabak tatlın süper ilk defa portakal suyu ile yapılanı gördüm ve çok ilginç geldi denemek isterim. Ayrıca yemekteyiz yarışması için yadığın tüm eleştirilere katılıyorum. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olan bir yarışma.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  12. Adsız20:16

    Kaymaklar tadımlık olmuş şöyle kaşık kaşık Tahin üstüne bol iri kıyım ceviz Antalya işi de yakışır...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...