Börek olduğu için çocuklar bile içinde ne olduğunu fazla sorgulamadan yiyebilirler.
Daha önce Kazayağı otu ile lorlu ve karışık otlu tepside börek hazırlamıştım.
Tarifi 👉BURADA
Bu sefer sigara böreği tarzında içine başka ot karıştırmadan pişirdim.
Kazayağı otu ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
KAZAYAĞI OTLU BÖREK;
Malzemeler;
300 gram kazayağı otu,
2 adet kuru soğan,
4 adet yufka,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
Üzerine;
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı yoğurt,
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ,
Çörek otu.
KAZAYAĞI OTLU BÖREK TARİFİ;
Kazayağı otunu ayıklayıp, yıkayın ve doğrayın.
Kuru soğanı küçük küçük doğrayıp, sıvı yağda hafif pembeleştirin.
Üzerine kazayağı otunu ve tuzunu ekleyip, bir çay bardağı su ilave edip, pişirin.
Yufkaları setin üzerine serip, tam ortasından + şeklinde kesin, yani gül böreği saracakmış gibi dört parçaya ayırın.
Daha sonra çıkan parçaları 1 kere daha kesip, 1 yufkadadan 8 adet üçgen parça elde edin.
Üçgen yufkanın birini setin üzerine serin.
Süt-yumurta ve sıvı yağı karıştırarak harç hazırlayın.
Yufkanın içine fırça yardımı ile bu harçtan sürün.
Üzerine bir üçgen yufka daha yerleştirin.
Yine sos sürün.
Üzerine bir üçgen yufka daha yerleştirin.
Yine sos sürün.
Yufkanın geniş olan tarafına 1 yemek kaşığı hazırladığınız içten yerleştirip, kenarını içeriye katlayın ve büyük bir sigara böreği gibi sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığınız börekleri dizin.
Üzerine yoğurt-yumurta-yağ karışımından sürün.
Çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış orta hararetteki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.Üzerine yoğurt-yumurta-yağ karışımından sürün.
Çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış orta hararetteki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
Lale mevsimi geçti ama bilgisayarımın çökmesi yüzünden yayınlayamadığım Emirgân Korusu'na ait lale resimlerini 3 bölüm halinde daha yeni yayınlayabiliyorum.
İlk iki bölümü yayınladım, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Emirgân Korusu 2011-1. Bölüm.
börek çok güzel görünüyor ellerinize sağlık, fotoğraflara bayıldım...
YanıtlaSilKazayağı denemelerini sevdim. Tijen'in kitaplarına başvurarak (Mutfaktazen) ot yemekleriyle daha da içli dışlı olabilirsin ;) Sevgiler
YanıtlaSilMımmm, enfesto:)) Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilnefis görünüyor ablacımm..
YanıtlaSilbu arada söylemeden edemeyeceğim tabağın çok güzeeeeeeellll:))
hayırlı cumlar ablacımm..
otlu böreklere bayılıyorum ,nefis oluyorlar ellerine sağlık :)
YanıtlaSilMerhabalar...
YanıtlaSilNe güzel paylaşımlarınız olmuş, görüşmeyeli... Sizleri unutmuş değiliz hem gönlümüzde hem aklımızdasınız...
Ben de bu yaştan sonra yeni bir görev nedeniyle epeyi yoğun günler yaşıyorum...
Bu vesile ile en içten selam ve sevgilerimizi, tebriklerimizin yanında, iletiyoruz...
Seyyah & Sofram
(yeni sayfamız : http://samsunads.blogspot.com/ )