Sayfalar

3 Mayıs 2012 Perşembe

BEZELYE TAVASI

Bezelye tavası tarifini, sultani bezelye kızartmasına yorum yazarak tarif veren Fatoş'tan öğrendim.
Daha önce bu şekilde pişirilmiş halini görmemiştim.
Mevsimi geçmeden bu sezonu da yeni sultani bezelye tarifi vermeden geçirmek istemediğim için, dün 2 tane tarif hazırladım.
Birisi bezelye tavası, diğeri ise sultani bezelye cipsi.
Biz bunu da, bezelye cipsini de çok sevdik, cipsin tarifi 👉BURADA
Ayrıca bakınız;
Sultani Bezelye Tarifleri

"Afiyetle Kalın"





SULTANİ BEZELYE TAVASI;
Malzemeler;
Yarım kilo sultani bezelye,
1 su bardağı mısır unu,
3 adet yumurta,
Zeytinyağ, tuz, kırmızı pul biber.
SULTANİ BEZELYE TAVASI TARİFİ;
Sultani bezelyeyi ayıklayın.
Kılçıklı kısımları varsa bıçakla kesip, çıkarın.
Kaynayan tuzlu suda haşlayıp, süzün.
Bezelyelerin içine istediğiniz baharatı (kırmızı pul biber gibi) ekleyin.
Mısır ununa bulayın.
Düz kapaklı balık tavasına zeytinyağ dökün.
Mısır ununa buladığınız bezelyeleri tavaya yerleştirin, üzerini düzleyin.
Ocakta kızartın, tavanın düz kapağı ile ters çevirin.
Diğer tarafını kızartmak için de tavaya yağ eklemeyi unutmayın.
Bezelyeyi ters çevirdiğiniz zaman çırpılmış 3 adet yumurtayı da bezelyelerin üzerine dökün.
Yavaş yavaş pişirerek kızartın.
Servis tabağına aktararak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

9 yorum:

  1. Aaa çok enteresan, duymamıştım hiç. Çok çekici!

    YanıtlaSil
  2. gweçenlerde markette görünce aklıma sen geldin ablacım:)
    çok seviyosun sen bu bezelyeyi:))
    ellerine sağlık ablacım:)

    YanıtlaSil
  3. Adsız22:19

    Sultani bezelye ile yeni tanıştım. Aslında mevsimi çok kısa sürüyor sanırım. İlk alışımda zeytinyağlı yemeğini yapmıştım ama bu tarifte bir alternatif olmuş. Bakalım zamanı geçmeden alabilirsem denemek nasip olur inşAllah. Ellerine sağlık Muhterem Abla.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik degisik güzel bir fikir afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  5. bana biraz hamsi kızartmasını hatırlattı ,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. bizim komşu yaptı verdi bize ama ben pek beğenmedim
    çok yumuşaktı yada o çok haşladı bilemicem artık

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Bir arkadaş kursa yapıp getirmişti. Çok güzel olmuştu. Bu tarifi deneyim bende. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Çok değişik bir tarif. Daha önce hiç duymamıştım. Ellerine sağlık Muhterem Abla.

    YanıtlaSil
  9. Canım,
    güzel ve değişik bir tarif. Ellerine sağlık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...