Bu sezonun son sultani bezelye tarifi huzurlarınızda : )
Beni takip edenler sultani bezelyeyi ne kadar çok sevdiğimi bilirler.
Her bahar, bezelye sezonu başladığında mutlaka bol bol bezelye pişirip, 1-2 tane tarif vermeye çalışırım.
Her sene "artık verecek tarifi kalmadı" diye düşünürken, bir şekilde yeni bir tarif karşıma çıkar.
Bu tarifi de Acemi Aşçı blogunda gördüm, hemen denedim.
Çıtır çıtır hali ile çok güzel oldu, baget ekmek içine domates ve soğan ile birlikte yerleştirip sandviç olarak da servis yaptım.
Çıtır lezzetleri seviyorsanız bu tarif tam size göre.
Not; Kullanacağınız bezelyelerin körpe olasına dikkat edin.
Ayrıca bakınız;
Sultani Bezelye Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
SULTANİ BEZELYE CİPSİ;
Malzemeler;
Yarım kilo körpe sultani bezelye,
Zeytinyağ ve Tuz.
TARİFİ;
Bezelyeleri ayıklayın, varsa kenar kılçıklarını çıkarın.
Yıkayıp, süzün.
Tavaya 2-3 kaşık zeytinyağı dökün.
Bir avuç bezelye ilave edin, tuz serpin.
Tavayı hareket ettirerek yada maşa ile alt üst ederek pişirin.
Not;
Bezelyelerin tam pişmesi ve çıtır kalması için, tavanın içine azar azar atarak soteleyin.
Yarım kilo bezelyeyi 3-4 seferde pişirin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan Korusu'na ait resimlerin 3. ve son bölümünü ve hazırladığım videoyu izlemek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Emirgan Korusu 2012-3.Bölüm ve Video
Bende çok severim ama rastlamadım henüz ellerine sağlık canım şahane görünüyor sevgiler..
YanıtlaSilAblacığım çıtır çıtır bir lezzet ellerine sağlık bu arada fotoğraflar şahane :)
YanıtlaSilAh bak ben bunu henen denerim…Citir citir seyleri seven ben,bayildim bu olaya..Tesekkürler
YanıtlaSililk defa duyuyorum.denemek lazım .ellerinize sağlık sevgiler....
YanıtlaSilçokk gzell görünüyor..
YanıtlaSil:)
ellerine sağlık ablacım...
sevgilerimle...
Ben de pazı ile cips yapmıştım..bunu da deniyeceğim:))
YanıtlaSil